Compassielab

Compassielab

13 October 2019 t/m 13 October 2019 Direct inschrijven

Kom je niet toe aan rust en ruimte voor jezelf? Zoek je geestverwanten voor een goed gesprek? Gun jezelf drie zalige en zinnige zondagen. In het CompassieLab kun je op een onbevangen en respectvolle manier onderzoeken hoe jij handen en voeten wilt geven aan compassie voor jezelf en anderen. Zo bouwen we met elkaar – iedereen op zijn/haar eigen manier – aan een mooiere en meer menselijke wereld.

Programma

Dag 1: Wake up! Zondag 13 oktober, 10.00 – 16.00 uur

Laat jij jouw hart spreken? Ervaar het verschil tussen een mening ergens over hebben en in het leven staan vanuit een compassievolle houding.

Wat gebeurt er met jou als je buiten je comfortzone stapt?

Dag 2: Waar haal jij het lef vandaan? Zondag 10 november, 10.00 – 16.00 uur

Lef ontspruit vanuit je waarden. Daar zit de brandstof, het vuur, de drive, je motivatie, waar je diep van binnen niet omheen kunt. Wat gebeurt er met jou als je buiten je comfortzone stapt?

Dag 3: Hoe wordt de wereld warmer van jouw vuur? Zondag 8 december, 10.00 – 16.00 uur

Een compassievolle grondhouding is geen eendagsvlieg, eenmalige oprisping of handeling vanuit opportunisme. Het is een houding die geworteld is. Als je die ondergrond goed verzorgt ontstaat daar iets vruchtbaars.

Begeleiding

Het Compassielab wordt begeleid door coaches Pieternel Geurts en Birgit Van der Meulen.

Pieternel Geurts werkt als zelfstandig coach en trainer. Opgeleid als psycholoog en integraal leefstijl en vitaliteitscoach, fascineert het haar om in een coachtraject of training met mensen op te trekken in hun eigen zoektocht naar authenticiteit en waarachtigheid.

Birgit Vandermeulen is bedrijfskundige. Vanuit het Human Resources vakgebied werkte zij met mensen, de zingever in haar zocht verdieping. Sinds 2008 begeleidt zij als zelfstandig coach en trainer mensen op het gebied van persoonlijk leiderschap en identiteit.

Werkwijze

Je gaat het fundament van jouw compassievolle levenshouding onderzoeken en verder verdiepen. We doen dat aan de hand van afwisselende benaderingswijzen.

We betrekken waar mogelijk de actualiteit in het programma. We ervaren, bewegen, reflecteren, lopen een labyrint, werken met kunst en gaan de natuur in. Elk van de drie bijeenkomsten bestaat uit drie onderdelen:

Impuls

Dit kan zijn een tekst, film(fragment), lezing of excursie.

Dialoog

We kijken samen vanuit nieuwsgierigheid, verwondering of ontzetting naar wat de actualiteit in de wereld om ons heen met ons doet. Zoals gebruikelijk in een Lab gaan we samen onderzoeken d.w.z. erin roeren, opwarmen, laten pruttelen, mengen, gisten en misschien zelfs overkoken. We kijken wat het met ons doet en wat wij zelf kunnen leren.

Oogst

Wat is vanuit de impuls en onze dialoog van waarde voor mijzelf, de ander en wordt de wereld er menselijker van?

Ervaringen

Het heeft mij persoonlijk meer moed gegeven. Moed om te doen wat ik innerlijk voel dat gedaan moet worden, met een rechte rug en een zachte voorkant. Dat laatste is wel echt een eyeopener voor mij geweest.

– Angeline

Door aandacht te geven aan de thema’s compassie, moed en innerlijk vuur heb ik nieuwe dingen ontdekt. Over mezelf en over anderen. Deze parels hebben ervoor gezorgd dat het CompassieLab een nieuwe kijk en levenshouding bij mij hebben teweeggebracht. Ik ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.

– Ludo

Accreditatie

Het CompassieLab is geaccrediteerd door SKGV voor 3 punten in de categorie Spiritualiteit en Bevoegdheid.

Aanmelden

Meld je aan voor het CompassieLab via de website van de Beweging van Barmhartigheid.

De investering bedraagt € 205,- inclusief lunch. Er is plek voor maximaal 14 deelnemers.

Over de organisatie

CompassieLab is een initiatief van de Beweging van Barmhartigheid. De stichting publiceert artikelen en organiseert activiteiten die bijdragen aan een meer menselijke en compassievolle wereld.

Beweging van Barmhartigheid
coordinatie@bewegingvanbarmhartigheid.nl
www.barmhartigheid.nl

073 – 657 70 44