Passie voor compassie

Passie voor compassie

7 februari 2020 t/m 9 februari 2020 | Beweging van Barmhartigheid Direct inschrijven

Ben jij tussen de 20 en 35 jaar? Ontmoet inspirerende gastsprekers en leeftijdsgenoten uit verschillende culturen tijdens Passie voor Compassie! Dompel je onder in een geheel verzorgd weekend, waarin je niet alleen veel over jezelf leert maar ook over hoe anderen de wereld zien.

Wil jij je blik verruimen?

Vind jij het ook belangrijk dat we leven in een samenleving waarin afkomst en levensovertuiging geen kloof veroorzaken? Tijdens Passie voor Compassie brengen jongeren met verschillende culturele achtergronden een weekend met elkaar door. Inspirerende gastsprekers, onderlinge dialoog en creatieve werkvormen worden afgewisseld door momenten van meditatie en bezinning in de natuur.

Dit weekend is inclusief:

  • 2 overnachtingen in kloosterhotel ZIN
  • Privé eenpersoonskamer
  • 100% biologische maaltijden
  • Gastcolleges

Programma

Ontvangst is op vrijdag 7 februari om 19.00 uur met koffie/thee en een woord van welkom. Om 19.30 uur starten we het programma. We eindigen op zondag 9 februari om 14.00 uur, na de gezamenlijke lunch.

Gastsprekers

Mounir Samuel is politicoloog, journalist, auteur en theatermaker. Als Egyptische-Nederlander, geboren en getogen als protestantse christen op de Bible Belt in voor de buitenwereld vrouwelijke vorm maakte hij twee publieke coming-outs door (met alle reacties van dien) en is hij een radicale pleitbezorger van het omarmen van pluriforme identiteiten.

Mounir Samuel is een radicale pleitbezorger van het omarmen van pluriforme identiteiten

Mounir Samuel won de Dick Scherpenzeelprijs Aanmoedigingsprijs voor grootste buitenland journalistiek talent van Nederland en Vlaanderen (2012), werd genomineerd voor de Bob den Uyl-prijs en won de Lira Correspondentprijs voor journalistiek talent (2015) onder de dertig jaar voor zijn werk als fly-in correspondent Midden-Oosten en Noord-Afrika voor de Correspondent en de Groene Amsterdammer.

Aanmelden

Meld je aan voor Passie voor Compassie via de website:

Kosten

De investering bedraagt € 110,- incl. biologische maaltijden en twee overnachtingen in kloosterhotel ZIN. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Ben je student of niet in de gelegenheid om de gehele deelnemerskosten te betalen? Stuur ons een e-mail via coordinatie@barmhartigheid.nl. Het uitgangspunt is dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname.

Organisatie

Passie voor Compassie is een initiatief van de Beweging van Barmhartigheid. De stichting publiceert artikelen en organiseert activiteiten die bijdragen aan een meer menselijke en compassievolle wereld.

Beweging van Barmhartigheid
coordinatie@bewegingvanbarmhartigheid.nl
www.barmhartigheid.nl
073 – 657 70 44