Bijkom-weekend voor naasten van verslaafden

Dit weekend zit helaas vol.

Aanmelden voor het weekend van November is nog wel mogelijk.

 

21 t/m 23 oktober 2022

 

Waarom dit weekend?
Een verslavingsprobleem heeft veel invloed op iemands leven, maar ook op het leven van mensen uit de omgeving. Als naaste van een verslaafde kun je ongevraagd in een moeilijk vaarwater terecht komen. Gevoelens van machteloosheid, verdriet en boosheid kunnen soms de overhand nemen. Je wil er zijn voor de ander, maar tegelijkertijd is zorgen voor jezelf daardoor soms moeilijk. Een formele rol als mantelzorger heb je niet en toch komt er heel veel op je neer.

In dit weekend bieden we jou als naaste van een verslaafde de mogelijkheid om in een veilige omgeving:

  • Bij te komen van huiselijke stress en de accu op te laden
  • Ervaringen te delen met anderen en steun en herkenning vinden
  • Door een training beter voor jezelf te zorgen en vanuit compassie naar de ander te kijken
  • Je op een gezonde manier te leren verhouden tot je verslaafde naaste

Dit gaan we doen

We bieden je een inspirerend en afwisselend programma van vijf dagdelen, van vrijdagavond tot zondagmiddag.  Ervaren trainers van ZIN en Novadic-Kentron zorgen daarbij voor een laagdrempelige insteek en een goede begeleiding. Er is ruimte om tot rust te komen en ervaringen uit te wisselen. Je maakt kennis met de thema’s van compassie voor de ander en compassie voor jezelf. Wat betekenen deze thema’s precies en hoe kunnen ze je kracht geven? Hoe kun je jouw bezorgdheid voor de ander niet ten koste laten gaan van jezelf? Je gaat aan de slag met basiselementen uit de CRA (Community reinforcement approach) Familie Training. Hierdoor leer je beter en positiever te communiceren en beter je grenzen aan te geven.

Kloosterhotel ZIN

Je logeert in Kloosterhotel ZIN, gelegen op een prachtig landgoed in Vught. Het bijzondere gebouw en de prachtige omgeving zijn het perfecte decor voor het weekend. En natuurlijk zorgt de gastvrijheid van het ZIN-team voor een extra welkom gevoel. Je hebt een hotelkamer met eigen douche en toilet. Geniet van de rust en van de 100% biologische keuken!

Deelname en kosten

Voor dit bijzondere weekend is subsidie bij elkaar gebracht door ZIN en door Stichting Sobriëtas. Hierdoor zijn de kosten laag, en betaal je voor het volledige verblijf, inclusief overnachtingen, maaltijden en de training met begeleiding slechts €114,95,- .

Doe je mee?

Je bent van harte welkom! Geef je op via onderstaand formulier. Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frans Croonen, projectleider bij ZIN, 06 203 83 959 of frans@zinacademie.nl.

Aanmelden is op dit moment niet meer mogelijk, deze editie is VOL! Kijk voor andere data in onze agenda.