Boekpresentatie Geestkracht

9 maart 2022 – 13:00 – 17:00

 

Als het gaat om zingeving en spiritualiteit is er in Nederland van alles aan de hand en in beweging.

Ruim 1300 jaar na de aankomst van Britse missionarissen verdwijnt het christendom uit grote delen van ons land. Tegelijkertijd neemt de belangstelling voor zingeving de laatste jaren alleen maar toe, ook op plekken waar je het niet verwacht. Het spirituele landschap in Nederland wordt steeds diverser, zowel binnen als buiten de kerken. Oude en nieuwe vormen botsen, maar vinden elkaar soms ook in wonderlijke nieuwe verbindingen. Cultuurfilosoof en geestelijk begeleider Frans Croonen, die ook projectleider is bij ZIN, schreef er een boek over, met de titel ‘Geestkracht’.

Een feestelijke en inspirerende middag

Rond dit boek organiseren we op 9 maart 2022 een feestelijke en inspirerende middag. Met sprekers en muziek, en Frans zelf vertelt ons meer over het bijzondere wordingsproces van het boek. Locatie is Kloosterhotel ZIN in Vught, gelegen op het prachtige landgoed Steenwijk. Mis het niet!

De Droominee komt ook

De Droominee verzorgt een spetterende spoken word performance. Door improvisatie met stem, ritme en muziek ontstaat er iets fragiels en kwetsbaars waardoor de tekst op een andere manier dan gewoonlijk bij de luisteraar kan landen. Elk optreden is een unieke ervaring die nooit 100% hetzelfde is.

Sprekers en gesprek

Twee sprekers geven op deze middag een eigen reactie op de inhoud van het boek:

Pauline Weseman is journalist, columnist en religiewetenschapper en publiceert over religie, cultuur en maatschappij.

Edwin van der Zande is onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht en het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Hij ontwikkelde voor zijn studenten de minor Filosofie, Wereldreligies en Spiritualiteit.

Beide sprekers gaan ook in gesprek met de aanwezigen in de zaal.

Van harte welkom!

Iedereen die iets heeft met zingeving, inspiratie en bezieling, in welke vorm dan ook, is van harte welkom! Persoonlijk, beroepsmatig, of misschien wel allebei? Laat je verrassen door de boeiende inhoud van deze middag, de prachtige locatie en mooie muziek!

Doe je mee?

Stuur ons je gegevens met het onderstaande aanmeldformulier. De kosten voor deze middag zijn €15 per persoon. Je ontvangt een week voor het event een betaal-link waar je dit bedrag mee kunt voldoen.

LET OP! Aanmelden kan alleen door het invullen van onderstaand formulier, bij een inschrijving gaan we uit van je deelname en houden we een plaats voor jou gereserveerd. Annuleringsvoorwaarden van Kloosterhotel ZIN zijn hierbij van toepassing.

Wacht niet te lang met aanmelden want het aantal plaatsen is beperkt!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frans Croonen, 06 203 83 959 of compassie@zinvught.nl

  • Meld je aan

  • Boekpresentatie Geestkracht - Frans Croonen

    9 maart 2022
  • Aanvullend