Botanisch Printen

Ecoprinten in een voormalig klooster, op een prachtig landgoed. Omgeven door rust en stilte, laten we ons inspireren. Een dag waarop je bezig gaat met het maken van botanische prints op stof en papier. We beginnen in de ochtend en maken er een mooie dag van waar ook tijd is voor ontspanning.

Je leert de techniek en materialen kennen van het printen maar neemt ook tijd voor een wandeling door de natuur of het bekijken van het schitterende kloosterhotel. Er is zelfs mogelijkheid om het labyrint te lopen en aan het einde van de dag (kosteloos) deel te nemen aan een meditatiesessie om de dag in alle rust weer af te sluiten.

Een dag waarop al je zintuigen geprikkeld worden. Tussen de middag staat er een biologische lunch inclusief soep, salade en een selectie van verschillende heerlijke belegde broodjes klaar. Verder is er gedurende de hele dag:

  • Onbeperkt biologische verse bonenkoffie, thee en koekjes
  • Vers fruit en Vughts vers kraanwater
Botanisch Printen eendaagse workshop ecoprinten Kloosterhotel ZIN zijde katoen workshop Carola Mokveld

"Schitterende locatie om lekker creatief bezig te zijn"

Voor Wie?

Voor iedereen die graag bezig is met kunst, met beeldend werken. Je hebt geen ervaring nodig om bij deze dag aan te sluiten. Je laat je graag verrassen door de kracht en de kleur van de natuur. Je houdt van experimenteren en nieuwe dingen ontdekken.

Programma

10.00 Ontvangst met koffie en thee, uitdelen reader en kennismaking
10.15 Start van het programma met uitleg over de materialen, technieken en het gebruik van de reader
10.30 We maken de eerste bundels van papier en textiel, in een pan met blauwhout, spiegelprint en eventueel andere experimenten in hete stoom, tot de lunch
12.30 Lunch
13.30 Wandeling, ontspanning en uitpakken van de eerste bundels
14.30 Samenkomen om verder te experimenteren en nieuwe bundels te maken
15.30 Laatste bundels in de pan
17.00 Uitpakken laatste bundels, ‘showtime’ en afronding programma
17.30- 18.00 Mogelijkheid tot deelname meditatiesessie in de kapel van ZIN

Botanisch Printen blad geel blauw verfBotanisch Printen stof lang bloemen bladeren

Investering

De kosten voor deze dag zijn €132,- per persoon (incl. btw). Dit is inclusief: lunch, koffie, thee, alle stoffen, papier, beitsmiddelen, reader en €2,- bijdrage t.b.v. het Compassiefonds.

Via het inschrijfformulier hieronder kan je je aanmelden. ZIN zal een bevestiging van je aanmelding toesturen of aangeven of je op de wachtlijst staat.  Bij de bevestiging zal ook een betaallink meegestuurd worden, wanneer de betaling is voldaan is de reservering compleet.

Let op: Op dit moment is deze editie van de cursus ‘Botanisch Printen’ helemaal vol. Mocht u een volgende keer mee willen doen aarzel dan zeker niet om u via het onderstaande formulier in te schrijven, wij plaatsen u dan op een wachtlijst en zullen contact met u opnemen wanneer er een nieuwe datum bekend is.

  • Meld je aan

  • Botanisch Printen

    22 augustus 2023
  • Voor- en achternaam
  • Adres

  • Facturatieadres (indien afwijkend)

  • Aanvullend