Innovatieretraite

16 en 17 januari 2023

Heb je het gevoel dat je een doorbraak nodig hebt in je innovatieve proces, maar eindig je steeds op een dood spoor? Dan is deze innovatieretraite echt wat voor jou!

Programma

Voorafgaand aan deze tweedaagse innovatieretraite vindt een intakegesprek plaats. In dat intakegesprek verkennen we aan welk innovatievraagstuk of -project je wilt werken. Dat kan een nieuw business model zijn, een nieuwe technologie, een nieuw concept, een nieuwe training, et cetera.
De innovatieretraite zelf duurt twee dagen (inclusief overnachting in kloosterhotel ZIN op basis van volpension). Tijdens de innovatieretraite brengen we jouw brein in een creatieve flow. We maken met behulp van meditatieve en creatieve technieken je brein als het ware klaar voor het innovatieve proces. Vervolgens gaan we vol aan de slag met het ontwerpen en uitwerken van je idee met behulp van methodes en technieken die veel toegepast worden door designers. We maken de transitie van verbeelding naar realiteit in ons eigen creatieve lab. We toetsen tussentijdse prototypes bij elkaar en krijgen steeds scherper wanneer een idee écht goed is. Die écht goede ideeën gaan we vervolgens concreet maken. Welke obstakels ervaar je? Hoe kunnen we die obstakels omdenken?

Voor wie?

Deze innovatieretraite is bedoeld voor eenieder die de behoefte heeft aan betekenisvolle vernieuwing, aan rust en ruimte om innovatieve ideeën te laten ontstaan en deze ideeën onder professionele begeleiding verder uit te werken. De retraite vindt plaats in een kleine groep; daardoor is er direct een klankbord voor je ideeën en help je elkaar te komen tot iets écht goeds.

Let it Go en let it Flow

Investering

De investering voor dit tweedaagse programma bedraagt €1.195, exclusief BTW, professionele begeleiding en hotelovernachting op basis van volpension en een eenpersoonskamer.

Begeleiders

Eveline van Zeeland (Dr.) is een expert op het gebied van Design Thinking en heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van professionals en studenten bij innovatieve vraagstukken. Eveline promoveerde aan de Universiteit van Twente (Department of Design, Production and Management, Faculty of Engineering Technology) op het proefschrift getiteld ‘Designing for Trust’. Eveline is auteur van ondermeer ‘Aan de slag met Design Thinking’ (2022) en Marketing Design (2020, winnaar van de PIM Marketing Literatuurprijs) en is vaste columnist voor Innovation Origins.

Ingrid Isphording is coach/trainer op het gebied van bezieling, zingeving, compassie, flow, mindfulness en creatiekracht. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van ontwikkelingsprocessen van ondernemende professionals. Ingrid heeft de Flow Lemniscaat ontwikkeld. Dit is een navigatiemodel en tegelijkertijd een handige tool om intuïtie, manifestatiekracht en creatieve flow te activeren. Gezien haar eerdere werkervaring in marketing-/communicatiefuncties en haar langdurige ondernemerschap, is haar focus gericht op het verbinden van ziel en zakelijkheid.

Data en locatie

Dit tweedaagse programma zal plaatsvinden op 16 en 17 januari 2023.
Het programma vindt plaats op het landgoed van kloosterhotel ZIN in Vught. ZIN staat voor verbinding, verdieping én vernieuwing. De fraters van Tilburg, die ZIN oprichtten, beklemtoonden het belang van zingeving en werk. Het is de ideale plek om afstand te nemen van de waan van de dag en nieuwe, betekenisvolle ideeën te laten ontstaan. Het gebouw is licht en open en er is voldoende ruimte om je even terug te trekken. Kloosterhotel hangt vol met kunst, welke je kan gebruiken als inspiratiebron voor jouw creatieve proces. Het landgoed biedt de ruimte voor een mooie wandeling, de keuken is 100% biologisch en er is mogelijk om te mediteren als je dat wilt.

  • Meld je aan

  • Innovatieretraite

    16 en 17 januari 2023
  • Adres

  • Facturatieadres (indien afwijkend)

  • Aanvullend