Kloosterrondwandeling – Kompas voor Compassie

Via onderstaand contactformulier kan je jezelf aanmelden voor de Kloosterrondwandeling – met een Kompas voor Compassie.

Zin in een prachtige kloosterwandeling?

Zondag 8 oktober vindt bij Kloosterhotel ZIN in Vught de Kloosterrondwandeling – Kompas voor Compassie plaats. We ontvangen je graag tussen 09:30-10u op het landgoed van Kloosterhotel ZIN met een heerlijk kop koffie/thee en iets lekkers waarna de wandeling om 10u van start gaat.

Kloosterrondwandeling start bij ZIN

ZIN ligt op de route van ‘’Ons kloosterpad’’ een wandeling van 330 km langs 50 (voormalige) kloosters en abdijen in Brabant. Rond diverse kloosters en abdijen zijn rondwandelingen uitgezet, waar het begin- en eindpunt gelijk is. Deze rondwandeling is er nu ook in Vught. De kloosterrondwandeling start en eindigt bij ZIN op de Boxtelseweg 58. De rondwandeling van Vught is 11,8 kilometer lang en is uitgezet over het wandelknooppuntensysteem in Brabant. Wandel de route van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Tussen de knooppunten volg je de bewegwijzering van het wandelknooppuntensysteem. Bij veel knooppunten vind je een paneel met een kaart van het wandelroutenetwerk, zodat je ook altijd een stukje van de route kunt afwijken. Bij de kloosterrondwandeling ontvang je een papieren wandelroutekaart. Deze route loopt onder andere langs een voormalig broederklooster, een voormalig zusterklooster, Mariaoord, voormalig sint-petruskerk waar nu een prachtige bibliotheek is gevestigd, Mariakerk en via oud-herlear, waar een van de eerste kastelen van Nederland stond, weer terug naar ZIN.

Compassie als wandelthema

Tijdens deze dag wandel je met een ”kompas voor compassie”. ZIN was het voormalige rusthuis van de Fraters van Tilburg die zich richtten op een spiritualiteit van barmhartigheid en broederschap. Barmhartigheid hebben we vanuit de ZIN vertaalt naar compassie. Gedurende deze wandeling vindt er een verdieping plaats door stukken te wandelen in stilte en stil te staan bij compassie voor jezelf en anderen om je heen. Je wandelt met elkaar, maar bent ook momenten in stilte aan het wandelen om daarna weer de interactie aan te gaan en stil te staan bij belangrijke zingevingsvragen. Het is hiermee meer een vorm van bezinningsloop dan een standaard wandeling. Vanuit de traditie van de Fraters van Tilburg geeft ZIN bezielende inhoud mee aan alle wandelaars voor tijdens de wandeling.

Over ZIN

ZIN is gevestigd in een voormalig klooster van de fraters van Tilburg. De sfeer van het kloosterleven proef je hier nog steeds. De moderne architectuur geeft het gebouw een open en toegankelijk karakter. Gasten voelen zich hier thuis, komen op adem, vinden rust en ontspanning in de hectiek van alledag. Elke groep die zoekt naar een sfeer van bezinning, rust en ontmoeting is van harte welkom om bij ZIN een accommodatie te huren. Het klooster vormt een prima inbedding voor programma’s van advies-trainingsbureaus, voor activiteiten van bedrijven en instellingen en voor bijeenkomsten van congregaties. Met deze uitnodiging naar andere organisaties wil ZIN een knooppunt vormen in het netwerk rond het thema zingeving en werk. Sinds 2001 ontwikkelt ZIN tevens zelf programma’s op het gebied van zingeving en werk met als kern ”Zin in werk”, in de zin van ”Er zin in hebben” en ”zingeving in werk”. Vanuit het gedachtegoed van de Fraters van Tilburg vormt compassie hierbij een belangrijke rode draad in alle programma’s. ZIN richt zich met name op het onderwijs, de zorg en de zakelijke dienstverlening.

Wil je hierbij zijn?

Meld je dan aan via onderstaand contactformulier.

Deelname is 15 euro, je ontvangt hiervoor de route, 2 consumpties, iets lekkers bij ontvangst en mooie (zelf)compassie oefeningen vanuit de ZINacademie voor tijdens de wandeling. Om 12:30u kan je deelnemen aan een uitgebreide lunch. De lunchkosten zijn 21,50 euro (verschillende broodjes, soep, salade en drinken).

Zou je graag willen mee lunchen? Dan vernemen we dit graag voor vrijdag 29 september. 

Je meld je aan voor de wandeling ‘Kompas voor Compassie’ middels het contactformulier. Wil je ook meelunchen dan kan je dit aangeven in het opmerkingenveld in het contactformulier. 

Vragen?

Meer informatie over de kloosterrondwandeling of ZIN? Neem dan contact op met ZIN via welkom@zinvught.nl of bel 073-6588000 en vraag naar Marlou