Matzer komt naar ZIN met de voorstelling Broos (VOL)

Deze editie is vol. Aanmeldingen komen vanaf nu op de wachtlijst te staan

Kyra is een avontuurlijke vrouw en voor het geluk geboren. Samen met haar man krijgt ze een zoon en een dochter. Romy is een speciaal meisje. Een meisje dat extra zorg nodig heeft. Dan blijkt het evenwicht broos.

Soms is ineens alles anders,
van buiten en vanbinnen.
Als je met je ogen knippert en ze weer open doet,
is niks meer zoals het was.
Nooit meer.
Alles heeft een andere kleur
een andere geur
een ander ritme
een ander perspectief.

Over Broos

Broos is een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling over hoe je jezelf kwijt kan raken in de zorg om een ander. Broos is een voorstelling over het verborgen gebied mantelzorg. Over hoe het is als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou. Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft. En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door. Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind.

Programma

18:30-19:30 : inloop
19:30 : start voorstelling + nagesprek

Ik herken al zo sterk dat je altijd maar door moet en alle ballen in de lucht moet houden. Hoe moet het dan zijn met allemaal extra taken?

Lottie Hellingman

Goede aanleiding voor een goed gesprek

Na elke voorstelling volgt een interactief gesprek met het publiek. Via de voorstelling en het nagesprek willen we bijdragen aan de dialoog tussen ouders en zorg intensieve kinderen en hun sociale omgeving, zorgprofessionals, overheden, werkgevers, om het onderling begrip te vergroten. Dit levert, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, ook vaak nieuwe verbindingen op.

 

Vooropleiding en Studiebelasting

Voor dit programma is een basisniveau gewenst. Voor dit programma is geen extra studiebelasting buiten het bestaande programma van toepassing.

“Er zijn ontzettend veel gezinnen die te maken hebben met een extra zorgtaak. In heel veel gevallen is dat voor de omgeving een verborgen gebied. Collega’s, vrienden en zelfs familie weten heel vaak niet hoe groot de impact is en hoe ver die reikt. Hun verhaal is een verhaal dat nog te vaak niet gehoord of gezien wordt, omdat degene die extra zorg nodig heeft, vaak het middelpunt vormt.” Madeleine – Schrijver en regisseur van Broos

Madeleine Matzer

  • Meld je aan

  • Praktische informatie Programma

    Datum 13 maart 2024 | Duur: 1 avond | Ontvangst: 18:30 | Start voorstelling: 19:30 | Deelname is gratis | Wanneer je jezelf inschrijft verwachten we dat je komt. Mocht je niet meer kunnen? Dan vernemen we het graag. Stuur een bericht naar welkom@zinvught.nl met de afmelding. Dan komt de plek weer vrij voor iemand anders.
  • Adres

  • Facturatieadres (indien afwijkend)

  • Aanvullend