Schrijfretraite

zondag 29 augustus 2021

Deze schrijfretraite is een dag voor jezelf, om even stil te staan en op adem te komen. Een dag schrijven, reflecteren, inspiratie opdoen, tot rust komen, in en rond het klooster. Bij mooi weer zullen we veel buiten zijn voor observatieopdrachten en stiltemomenten.

Voor wie?

Voor iedereen die van schrijven houdt en het verlangen heeft om te reflecteren op zichzelf en op het leven. Schrijfervaring is niet nodig. Je krijgt stapsgewijs inspiratie- en reflectievragen en schrijfopdrachten aangereikt.

Het was een heerlijke bezinnende dag. Met hulp van stimulerende opdrachten van Lia en de veilige sfeer die zij weet te creëren, heb ik een tekst geschreven waar ik erg blij mee ben. Ik voel hierdoor weer meer verbinding met mezelf en mijn creatieve energie. Het stroomt weer.

Programma

We ontvangen je graag vanaf 9.15 uur voor de kennismaking. Om 9.30 uur krijg je een inspiratie-opdracht aangereikt met wat literatuur en poëzie, gevolgd door een stiltewandeling over het landgoed. Om 11.00 uur is er tijd voor het schrijven van een kort verhaal en het bespreken hiervan. Om 12.30 uur luidt de bel voor een gezamenlijke, heerlijke 100% biologische lunch. Na de lunch hervatten we het programma met een inspiratieopdracht die buiten én binnen uitgevoerd kan worden. Om 14.15 uur is er weer tijd om te schrijven en voor de bespreking in diverse rondes. Om 17.00 uur sluiten we de dag gezamenlijk af.

* Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de volgorde van de programmaonderdelen worden aangepast.

Na deze training

Kijken, luisteren, verkennen van het binnen en het buiten. Dat leidt tot heel eigen woorden en inzichten. Dat is het bijzondere van deze schrijfdag: er ontstaat altijd iets verrassends, geschreven door jou in jouw eigen taal .

Investering

De kosten voor deze schrijfdag zijn € 110,00 incl. onbeperkt koffie en thee en in de middag een overheerlijke 100% biologische lunch met verse soep, salade en een selectie van belegde broodjes.  Schriften (A-5) en pennen liggen klaar. Uiteraard kun je ook je eigen schrijfboek en favoriete pen van thuis meenemen. De inschrijving is voltooid zodra de betaling is voldaan. Er is plaats voor 8 deelnemers (minimum is 6).

Contact

Lia Hesemans – 06 3368 8506 – emailadres: info@stroomvantaal.nl

Meld je hier aan