Van nature in balans en harmonie

In tijden van verandering, onrust, ‘niet weten’ en zoeken naar je eigen manier om waarde toe te voegen, is er vaak ook behoefte aan rust en reflectie. Om de balans te herstellen, je onderdeel te weten van een groter geheel en werkelijk vernieuwend te kunnen zijn. Je kunt deze rust en reflectie vinden in de natuur; als bron van energie en inzichten, als spiegel voor jezelf. Wij zijn zelf immers natuur en daarmee verbonden. Soms moeten we alleen bewust weer de connectie maken. De natuur draagt bij aan jouw behoud en groei en jij draagt bij aan behoud en groei van de natuur.

Wellicht stel je jezelf de volgende vragen: welk type leiderschap neem ik, hoe zou mijn organisatie/team en mijn eigen leven eruit zien als ik daarbij gefocust ben op het welzijn van al wat leeft? Hoe zou het zijn als de natuur mijn leidraad is voor mijzelf, in relaties met anderen en met de planeet? Hoe houd ik rekening met toekomstige generaties?

Kom in verbinding met je eigen kern

Dit traject biedt je handvatten om jouw specifieke bijdrage te leveren aan antwoorden op de complexe vragen van deze tijd. Als je in staat bent contact te maken met je eigen kern en essentie, kun je dit ook in groepen (voor)leven. Dan kun je samen, vanuit verbinding, op een lerende manier complexe vraagstukken wezenlijk aanpakken.
Je gaat in het traject een diepe connectie met jezelf vinden in de natuur. Je wordt je bewust van waar je verkrampt en hoe je weer kunt ontspannen en hoe je present kunt zijn. Je gaat weer ervaren dat je van nature in balans en harmonie bént. Je kunt creativiteit aanboren vanuit meer stilte en rust. Dan ontstaan andere antwoorden. Je kunt leren ‘rusten in zijn’. En van daaruit gaan leven.

Programma

Vaste onderdelen zijn:
o Teachings over het gedachtegoed van John P. Milton (leermeester van Senge, Jaworski en Scharmer: de grondleggers van Theory U)
o Diverse oefeningen en rituelen ten behoeve van ontspanning en verbinding
o Leren bewust waarnemen met vijf zintuigen, energie, bewegen en balans, emotie en denken en dit benutten voor present zijn (in het NU)
o Transformeren van blokkades
o Qigong (energie-oefeningen)
o Solo tijd in de natuur
o Uitwisselen en benutten van de leer-community

Waar draagt dit traject aan bij?

o Balans en harmonie door de combinatie van ontspanning en present zijn (in het NU)
o Verbinding en compassie vanuit je hart, met jezelf en anderen
o Vertrouwen in – en overgave aan het leven
o Je lichaam leren kennen als bron van wijsheid en weten
o Transformatie van blokkerende energie waardoor deze vrij kan stromen en toegang geeft tot een groter potentieel
o Je ego leren doorzien en vanuit je essentie aanwezig zijn en creëren
o Respect voor alle vormen van leven waarmee we deze planeet delen

Dit traject is geschikt voor iedereen die:

o Bereid is zich open te stellen voor de aanname dat alles onderling verbonden is, voortdurend aan verandering onderhevig is
en dat grond, stilte en ruimte er altijd zijn
o Een besluit wil nemen om bewust te verbinden met zichzelf, anderen en natuur om ons heen
o Bereid is uit de comfortzone te gaan en te reflecteren op het gefaciliteerde proces en dit te vertalen naar eigen leven/werk
o Wilskracht durft los te laten om de kracht van intentie te ervaren
o In een community wil delen en leren

Praktische zaken

o Het traject beslaat 5 hele dagen, met drie online sessies van 1,5 uur tussendoor om voortgang in het proces te houden.
o Data in 2023: 10 en 24 november (9 – 17 uur)
o Data in 2024: 12 januari, 22 maart, 5 april (9 – 17 uur)
o Data online: 8 december, 2 februari, 1 maart (8 – 9.30 uur)
o Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 10
o Locatie: ZIN te Vught
o Investering: € 2.495,– exclusief BTW.
o Inclusief gezonde lunch, koffie/thee/sappen en materialen.
o Voorovernachting bij ZIN is mogelijk
o In mei/juni 2024 organiseren we bij voldoende belangstelling een vervolg weekend (met 24 uur solo) in Drenthe met een ervaren docent natuurbeheer. We combineren elementaire natuurvaardigheden met de filosofie van John P. Milton.

Ervaringen van oud deelnemers:

‘Mijn bestaan en bewustzijn zijn verdiept. De gedegen voorbereiding was voelbaar en sloot steeds aan bij wat er nodig was.’
‘Natuur, spiritualiteit, dagelijks leven en jezelf zijn was bij oude volken allemaal één. Eigenlijk heel normaal en natuurlijk’.
‘Een enerverende en soms ontroerende reis door mijn eigen lijf, leven en omgeving. De groep biedt daarnaast ook veel.’
‘Inner en outer nature’ komen daadwerkelijk bij elkaar en versterken mijn ontwikkelings- en waarnemingsproces.’
‘Dit traject heeft me nog veel bewuster gemaakt van de verstilling en verdieping die ik in de natuur kan vinden, en wat dat brengt in mijn leven’. ‘Towards a true and sustainable self’.
‘Tijdens een teamcoaching die ik later begeleidde ontstond grote rust door mijn aanwezigheid, dat kreeg ik terug’.
‘Ik had eigenlijk geen idee waar ik aan begon en was verrast wat de impact was op zowel mijzelf als wat ik teweeg kan brengen om mij heen’.
‘Ik zie veel raakvlakken tussen de vertraging om echt contact met de natuur (en jezelf) te maken en het contact maken met de ware natuur van een team’.
‘Jullie brengen een zuiverheid en nuchterheid naar het prachtige domein van natuur en essentie’.

Begeleiders: Viva Meessen en Eva Beerends

Onze paden kruisten ruim 30 jaar geleden en sindsdien is er verbinding in ons werk en onze eigen ontwikkeling.
We herkennen elkaar in onze passie voor het verbinden van mensen (met zichzelf en elkaar) en het vertrouwen in mogelijkheden voor ontwikkeling en vernieuwing. We delen een serieuze missie op het gebied van leren en transformeren vanuit diep persoonlijk leiderschap en het benutten van de wijsheid van het collectief, in combinatie met heel veel plezier.
We zijn ervaren coaches en procesbegeleiders. We weten wat vallen, opstaan en doorgaan is. We ‘leven’ de lessen van John P. Milton zelf en vertalen deze in de praktijk.
We Talk our Walk. We nodigen je uit hetzelfde te doen.

Meer informatie?

Wil je graag deelnemen aan dit prachtige programma of meer informatie neem dan contact op met welkom@zinvught.nl en vraag naar Marlou. Of neem direct contact op met Eva en Viva via: https://www.natuurdatzijnwij.nl/

  • Meld je aan

  • Van nature in balans november 2023

    Leuk dat je je wilt aanmelden! Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
  • Adres

  • Facturatieadres (indien afwijkend)

  • Aanvullend