Wabi Sabi, omarm de imperfectie

9 t/m 11 december 2022

Omgeven door rust en stilte zullen we ons laten inspireren door het thema Wabi Sabi: De schoonheid van imperfectie. Alles verandert, is vergankelijk, op een zeker moment eindig. Leven in het nu. Beeldend werken als tekenen, schilderen, schrijven en collage maken met aandacht voor de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid.

Tijd om te genieten van je werken, maar ook om te wandelen over het landgoed van het klooster.

Voor wie?

Voor iedereen die graag bezig is met de natuur,  eenvoud, kunst en beeldend werken en graag experimenteert. Je hoeft geen ervaring te hebben, wij nemen je mee in het proces van begin tot eind.

Kunst bij Kloosterhotel ZIN dames handwerkDeze workshop leerde mij open te staan voor wat zich aandient in mijn werk. De schoonheid en kracht van de natuur. Maar ook leren zien wat de kracht is van onvolmaaktheid en hoe dit toe te passen voor mijzelf in werk en leven. 

Programma

De workshop ‘Wabi Sabi’ is en weekendworkshop. We ontvangen je graag op vrijdagmiddag om 17.00 uur met een kopje koffie (of thee) en zullen kort even kennismaken en het programma doorlopen.

Om 18.00 uur is het diner en daarna beginnen we met een korte introductie workshop.

Gedurende de zaterdag en zondag werken we in een prettige ruimte waar iedereen royaal kan zitten en werken. Bij goed weer kunnen ook buiten zijn; wandelen en eventueel werken. We worden verzorgd door de biologische keuken van ZIN, slapen in eenvoudige maar comfortabele eenpersoonskamers met eigen sanitaire voorzieningen je kan vrijblijvend deelnemen aan één of twee meditatiemomenten. We kunnen de tijd nemen om daarnaast het labyrint te lopen of inspirerende boeken te lezen en te bekijken.

In de ochtend is er een ontbijt, tussen de middag een lunch inclusief soep en salade en een selectie uit verschillende heerlijke belegde broodjes. ’s Avonds sluiten we aan voor het tweegangendiner, bestaande uit een hoofdgerecht met een salade en een dessert. Dit alles wordt door de biologische keuken bereid.

Gedurende de dag is er:

  • Onbeperkt biologische verse bonenkoffie, thee en koekjes
  • vers fruit en Vughts kraanwater

Je experimenteert met verschillende materialen en technieken: tekenen, schilderen, schrijven,  collaga, etc.

Uiteindelijk komt je werk samen in een beeldboek Wabi Sabi. Een boek dat misschien nog ruimte over laat om thuis met deze thematiek verder te gaan.

Zondagmiddag na de lunch ronden we 15.00 uur af.

Na deze training

Heb je een bijzonder weekend gehad, tijd en rust voor jezelf. Om anderen te ontmoeten en wellicht anders te leren waarnemen en werken. na afloop neem je je werk mee in een boekvorm waarin niet alleen je beeldend werk is vormgegeven, maar je ook je ervaringen hebt weten te verwoorden. Een boek om regelmatig terug te pakken je opnieuw te laten inspireren.

Investering

De prijs per persoon is €425,- incl. BTW en alle benodigde materialen, hulpmiddelen en de all-in verzorging (2 maal overnachting inclusief ontbijt, lunch, diner, koffie en thee).

Contact

Mocht je nog vragen hebben of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Carola Mokveld, je kan haar bereiken door te bellen naar 06 – 2139 8191 of stuur een mail naar carolamokveld@gmail.com.

  • Meld je aan

  • Wabi Sabi; Omarm de imperfectie

    9 t/m 11 deceber 2022
  • Voor- en achternaam
  • Adres

  • Facturatieadres (indien afwijkend)

  • Aanvullend