Biologische keuken

Een gezonde geest voelt zich prettig in een gezond lichaam. Daarom krijgt bij kloosterhotel ZIN ook de inwendige mens volop aandacht. Ons keukenteam bereidt dagelijks met liefde en passie verrassende en smakelijke biologische maaltijden. Variatie is hierin belangrijk. Vlees- en visgerechten worden afgewisseld met vegetarische menu’s en ieder seizoen is er weer plaats voor een nieuw ingrediënt. Leveranciers worden zorgvuldig gekozen op basis van hun liefde voor het biologische product en komen waar mogelijk uit de streek. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor u bereidt. 

Leveranciers komen waar mogelijk uit de streek

Wanneer de kloosterbel luidt, wordt er geheel in traditie door iedereen gezamenlijk gegeten aan de lange tafels in de Refter.

Chefkok Yvonne Hopstaken kiest voor 100% biologisch: ‘De keuken is het kloppend hart van het klooster. Vanaf het begin wordt hier 100% biologisch gekookt.’

Tuin van kloosterhotel ZIN

Zo bewust mogelijk genieten

Yvonne: ‘ZIN is niet alleen een pleisterplaats waar mensen kunnen vergaderen en bezinnen. Hier wordt ook betekenis gegeven aan zingeving in werk, duurzame ontwikkeling en een 100% biologische voedselketen.’

‘Ons complex oogt heel modern maar de sfeer van het kloosterleven proef je nog steeds. Letterlijk en figuurlijk. Glazen façades zorgen voor verbinding met de natuur en in de keuken zijn puur en natuurlijk de basis. Genieten hoort bij het leven. Wij doen dat bewust. Al ons afvalwater wordt gefilterd. In de keuken spelen versproducten uit het seizoen een grote rol. Die krijgen de kloostersfeer mee: sobere overvloed waarmee je met een voldaan gevoel van tafel gaat.’

Bio laten beleven

Biologisch is geen hype of trend bij ZIN. Het zit in het DNA van het bedrijf: Yvonne: ‘Ik zie ons als ambassadeurs in biologisch als het gaat om de horeca. Wij verdiepen ons continue en zijn altijd op zoek hoe we dingen duurzamer kunnen doen. We zijn al jaren EKO 100% gecertificeerd, maar voor die tijd konden wij ons verhaal alleen via beleving op gasten overbrengen. Dat doen wij nog steeds. Onder meer via de Nieuwe Nederlandse keuken waarin we de Nederlandse culinaire cultuurhistorie naar deze tijd vertalen. Bijvoorbeeld door originele ingrediënten van griesmeelpudding te gebruiken en dit als taartje te serveren.

Voor ons dus geen ananas uit Zuid-Amerika. We zijn trots op wat Nederland te bieden heeft en die duurzame gedachte deelt onze kok met de gasten aan tafel.