Geen geld? Dan maar op vakantie bij de fraters in Vught

Hoera, het is vakantie! Maar wat als je geen geld hebt om weg te gaan, terwijl iedereen overal heen lijkt te kunnen? Zo pijnlijk als ze straks aan je vragen waar jij bent geweest. Geen paniek, dan kun je op vakantie bij de fraters in Vught. Speciaal voor mensen met een smalle beurs.

Kloosterhotel ZIN in Vught meldt het bordje voor de oprijlaan. Tussen lommerrijke bomen staat her en der blik geparkeerd en langs gras en groen voert een grindpad naar het voormalige huis van de fraters van Maria Moeder van Barmhartigheid. Een kloosterorde die in 1844 begon in Tilburg en zich verspreidde over Nederland, Indonesië en Afrika.

Barmhartigheid 

Een mondvol de naam van die orde, maar onthoudt vooral het woord barmhartigheid. Want daar draait het deze twee zomerweken om als de fraters zich ontfermen over mensen met geldproblemen. In twee groepen van veertig mogen die hier vakantie komen vieren, vier dagen lang. Voor het luttele bedrag van 50 euro voor volwassenen en 25 voor kinderen. 

En wie ook dat niet kan missen, mag toch komen. ‘Dan regelen we iets’, zegt Broer Huitema van het gastteam. Voor eventjes: doei armoede, dag zorgen om al die verdomde rekeningen. Hállo vakantie in een heus hotel, in de watten worden gelegd in een vredige omgeving. En de ellende? Die laat je lekker thuis.

Het volledige artikel kunt u lezen op de site van Het Brabants Dagblad.