Interview CIDZ trainer – Anne Stael

Even voorstellen

Anne Stael is één van de toegewijde Compassie in de zorg trainers. Ze is werkzaam op het snijvlak van zingeving en zakelijkheid.  Haar interesse zit altijd op het gebied van deze twee elementen. De zorg wordt steeds zakelijker en de vraag is hoe ga je terug naar de essentie? Compassie speelt daar een belangrijke rol in.

Anne Stael

Wat betekent Compassie in de Zorg voor jou?

Compassie betekent voor mij met aandacht zorg verlenen. De juiste balans vinden tussen zingeving en zakelijkheid, tussen rust en actie, tussen korte en lange termijn en tussen jezelf en de ander Deze balans komt elke dag terug in de relatie tussen zorgverlener en cliënt.

Wat levert dit programma op als je kijkt naar de deelnemers?

Dit programma levert veel inzichten op voor de deelnemers. Reflectiemomenten, aandacht en rust voor zichzelf, herkenning bij andere zorgverleners. De deelnemers leren steviger in hun schoenen staan, ze ervaren meer balans in de dagelijkse hectiek en kunnen beter grenzen stellen. Zorgverleners zorgen vaak voor iedereen behalve voor zichzelf. Tijdens deze training krijgen ze de tijd voor zichzelf een moment voor bewustwording in het lijf en hoofd. Het is ook fijn voor deelnemers dat hun werkgever ze twee dagen rust en bezinning gunt. Het werk gaat normaal altijd door en dan is er geen moment om even stil te staan bij wat belangrijk voor hen en voor de organisatie is.

Wat heeft deze training voor jou betekent?

Deze training heeft voor mij ook veel betekent. De training is voor mij een moment van rust en bezinning.. De training is een moment om stil te staan: hoe gaat het met mezelf? Daarnaast is het ook heel rijk om alle verhalen te horen. Ik mag een kijkje nemen in iemands leven, in een organisatie en de deelnemers vertrouwen mij toe wat er bij hen op dat moment leeft. Ook is het heel inspirerend om Compassie in de zorg met andere ervaren trainers vorm te geven  elkaar te ondersteunen en verschillende ervaringen te gebruiken..

Interesse in de training Compassie in de Zorg?

Wil je meer weten over de training Compassie in de Zorg en wat het voor jou en je organisatie kan betekenen klik dan hier voor meer informatie. Of neem contact op met projectleider Frans Croonen via frans@zinvught.nl.