Kloosterhotel ZIN aanzicht voorzijde welkom groen gras voordeur klooster

Interview Marieke Jansen

Even voorstellen

Marieke Jansen, coach, trainer en ontwikkelaar van leerprogramma’s. Marieke begeleid mensen met stress en burn-out klachten één op één op hoofd, hart en lijf niveau. Ze werkt met groepen en teams die in balans willen komen en stappen willen zetten met betrekking tot communicatie en samenwerking. Regelmatig is de natuur werkplek en inspiratiebron. Voor ZIN geeft ze de training Compassie in de zorg.

Marieke Jansen in gesprek met een deelnemer

Wat betekent compassie voor jou?

Compassie in de zorg betekent veel voor mij. Ik heb veel respect voor zorgmedewerkers en realiseer mij dat deze mensen er voor ons zijn als we in een kwetsbare fase zijn. Ik heb dat zelf aan den lijve ondervonden. Juist deze mensen verdienen het om tot rust, bezinning en verwerking te komen van lastige situaties die ze dagelijks tegenkomen.

Wat levert dit programma op als je kijkt naar de deelnemers?

Dit programma levert op dat mensen even met meer afstand kunnen kijken naar zichzelf en naar hun werk. En dat levert vaak een lach en een traan op. Inzichten ontstaan in rust en eindelijk kunnen zorgcollega’s bij Zin in werk uitwisselen en energie opdoen. Daarnaast merken deelnemers dat ze hun gedragsrepertoire kunnen uitbreiden in voor hen pittige situaties. Hoe mooi is dat?

Wat heeft deze training voor jou betekent?

Het levert voor mij veel voldoening op om mensen te begeleiden naar de weg naar binnen en vandaaruit naar buiten. Het geeft mij troost en mildheid om met compassie bezig te zijn. Ik voel mij dankbaar dat ik dit programma mag begeleiden.

Interesse in de training Compassie in de Zorg?

Wil je meer weten over de training Compassie in de Zorg en wat het voor jou en je organisatie kan betekenen klik dan hier voor meer informatie. Of neem contact op met projectleider Frans Croonen via frans@zinvught.nl.