Interview Nico van der Leer

Even voorstellen

Nico van der Leer is part-time werkzaam als zingevingspecialist bij verpleeghuisorganisatie PZC Dordrecht en daarnaast freelance trainer, docent, supervisor en coach. Hij is één van de trainers van Compassie in de Zorg.

Wat betekent Compassie in de zorg voor jou?

Compassie in de zorg is een mooi programma op een prachtige plek om zorgverleners bewust te maken van de wisselwerking tussen compassie geven en compassie ontvangen.

Wat levert dit programma op als je kijkt naar de deelnemers?

De deelnemers van Compassie in de zorg zijn even weg uit de hectiek van alledag, zowel privé als werk en alles wat dat van hen vraagt. Ze ervaren de waarde van zelfcompassie niet alleen door het interactieve programma maar genieten ook van de uitstekende ambiance en verzorging van Kloosterhotel ZIN.

Deelnemers van Compassie in de zorg

Wat heeft deze training voor jou betekend?

Zelf leer ik elke keer weer van de uitwisseling met een nieuwe groep gemotiveerde zorgcollega’s. Ook vind ik het boeiend om mee te maken hoe de fraters betrokken zijn bij Compassie in de Zorg en met ons een stukje van hun leven delen vanuit hun geschiedenis van barmhartigheid.

Nico tijdens een Compassie in de zorg training samen met een deelnemer en collega trainer Anne Stael

Interesse in Compassie in de zorg?

Wil je meer weten over de training Compassie in de Zorg en wat het voor jou en je organisatie kan betekenen klik dan hier voor meer informatie. Of neem contact op met projectleider Frans Croonen via frans@zinvught.nl.