Jonge biet en venkelsalade met vlierbloesemdressing

Ingrediënten

  • 200 gram bieten
  • 300 gram venkel
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 50 gram zonnepitten
  • 75 gram frambozen
  • Paar takjes dillen

Voor de dressing

  • 4 el vlierbloesem-azijn
  • 4 el olijfolie
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el honing
  • zeezout
  • verse gemalen zwarte peper

Vlierbloesem-schermen

  • 4 dl natuurazijn
  • 1 dl witte wijn

Recept

Meng de vlierbloesem-azijn, olijfolie, zonnebloemolie, honing, het zeezout en de zwarte peper samen tot een dressing. Schil de jonge bieten en schaaf ze in dunne plakjes. Schep het geheel in een kom en marineer met de vlierbloesemdressing. Snijd de venkel in dunne reepjes en marineer ook deze met de vlierbloesemdressing. Rooster de zonnepitten in een koekenpan tot dat ze goudgeel zijn. Leg de venkel op een platte schaal en vervolgens de biet. Brokkel de geitenkaas in kleine stukken over de salade en garneer met de frambozen, zonnepitten en takjes dille.

Voor de vlierbloesem azijn.

Je kan kant en klare vlierbloesem zijn gebruiken maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder!

Knip een aantal mooie vlierbloesem-schermen en stop ze in een glazen weckpot. Meng de natuurazijn met de witte wijn. Vul hiermee de weckpot zodat de vlierbloesem-schermen onder staan. Draai de deksel op de weckpot en laat het een paar weken staan. Giet het tot slot door een fijne zeef en bewaar de vlierbloesem-azijn in een glazen flesje.