Activiteiten in jouw arrangement

Sluit je aan bij de activiteiten die Kloosterhotel ZIN aanbiedt. Geen extra kosten, gewoon inclusief je arrangement omdat wij dit belangrijk vinden.

Labyrint lopen

Op ons landgoed ligt een labyrint welke je zelf kan lopen, of voeg dit toe het programma van jouw bijeenkomst. Het labyrint activeert je intuïtie, visualisatie en het creatieve gedeelte van je hersenen. De weg is al voor uitgestippeld, waardoor je alleen maar hoeft na te denken over je vraag of gevoel.

Is het slecht weer? Dan rollen we het labyrint, geprint op een groot vloerkleed, voor jullie uit in de Kapel.

Meditatie

Binnen het kloosterritme bieden we om 07.45 uur en 17.30 uur een meditatiemoment aan. Onze vrijwilligers geven je graag aan het begin van de dag een moment van rust om je dag te laten beginnen en je lichaam en mindset te activeren. Of juist aan het eind van de dag om alle indrukken een plaats te geven. Geef vooraf aan je bijeenkomst bij ons aan dat je hier gebruik van wilt maken en ga mee in ons ritme.

Meditatie Nicole Claudia zoom in Kapel rustig tot rust

Ik had nog nooit aan meditatie gedaan, maar wat een goed begin van je dag!

Sophie Stienstra, deelnemer

Wandelen

Een van onze fraters is een fanatiek wandelaar en heeft speciaal voor de bezoekers van ZIN verschillende wandelroutes uitgeschreven. De routes zijn verschillend van 3,5 tot 7 kilometer en hebben meerdere short-cut opties waardoor er altijd iets voor jullie tussen zit. Vraag bij de receptie naar de looproutes en geniet van de natuur langs de Essche stroom.

Kloosterhotel ZIN is ook één van de 50 kloosters aangesloten bij het Kloosterpad, een 330 km lange wandelroute langs bestaande en voormalige kloosters. Is dit nu net iets te lang, kunnen wij ons zo voorstellen, volg dan eenvoudig de route uitgezet via het wandelknooppuntennetwerk van Brabant. Je loopt van het ene naar het andere genummerde knooppunt en volgt de bewegwijzering van het netwerk.

Stiltepad

Je hoeft het landgoed van ZIN niet te verlaten om tussen de bijeenkomsten door de benen te strekken. Achter het landhuis loopt ons stiltepad, een route tussen de hoge bomen en omliggende weilanden waar je  bordjes met filosofische teksten teksten tegenkomt. Alle teksten hebben een link naar zingeving en compassie, de pijlers van ZIN. Loop het pad samen of alleen en kom tot rust!

Stilte pad kapel goude viering rustig bos buiten

Kunstroute

Kunst roept altijd wat bij je op. Je voelt, begrijpt (niet), reflecteert dat wat je ziet. Kunst leert ons anders te kijken en helpt om te zeggen wat niet in woorden is uit te drukken. Daarmee is kunst een belangrijk aspect voor ZIN en door alle ruimtes en hotelkamers van Kloosterhotel ZIN is dan ook kunst te vinden. Het is een mooie samenstelling tussen kunst van onze eigen ‘kunstenaars in huis’ en de schilderijen van Museum Schiedam. Laat je met behulp van de audiotour meevoeren langs de kunstroute van ZIN.