Prikkel je ZINtuigen

Onze biologische én duurzame keuken stamt af van het klooster van vroeger. Goed, gezond, lekker en met aandacht bereid. Aandacht voor natuur en dier en aandacht voor onze gasten staat bij ons centraal.

Ervaar de heerlijke smaken van de mooie gerechten. In de keuken van Kloosterhotel ZIN wordt alleen gewerkt met 100% biologische seizoen producten, bij voorkeur van lokale producenten. Daarnaast is 80% procent van alles wat we maken vegetarisch.

Aandacht is de basis

In de keuken werken passievolle en vakbekwame koks die zich onderscheiden in creativiteit en liefde voor het vak. Zij zijn verbonden met de natuurlijke keuken. Puur eten in combinatie met het kloosterritme, dat wij nog steeds hoog in het vaandel hebben, zorgt voor aandacht voor de gast en product.

Kloosterhotel ZIN Keuken MVO certificaat biologisch duurzaam penen sinasappel kruiden wortel

In het vroegere klooster werd smaakvol gekookt door de fraters. Ook nu serveren wij onze gasten het beste: 100% biologische producten met aandacht bereid!

Yvonne Hopstaken, chef-kok Kloosterhotel ZIN

Inspiratie

Onze koks halen hun inspiratie overal vandaan, maar kijken vooral naar:

  • De verbinding met het land
  • De seizoen beleving
  • De Nieuwe Nederlandse Keuken
  • Geen verspilling
  • het gedachtengoed van de fraters van Tilburg

De keuken van Kloosterhotel ZIN is altijd in beweging. We hebben een 100% EKO-horeca-keurmerk, het keurmerk voor een natuurlijke keuken. Al 25 jaar werken wij aan deze natuurlijke keuken. We blijven graag in beweging en jij kunt ons daarbij helpen. We willen graag weten waar jullie behoeftes liggen. Waar kan onze keuken van waarde zijn binnen jullie bijeenkomst?

Uit de tuin van de fraters komen dagelijkse verse producten in de keuken terecht. Frater Vincent heeft een moestuin waarbij hij ook graag experimenteert met bijzondere groenten en eetbare bloemen. Die gebruiken wij graag in onze salades en andere gerechten.

Kruiden keuken Roosmarijn citroen koken biologisch moestuin kruidentuin

Uit de kruidentuin van de fraters komen elke dag wel pareltjes voorbij

Ine, Sous-chef Kloosterhotel ZIN

Wij werken met lokale leveranciers. Appels direct van de boer, kaas van het landgoed tegenover ons. Vers van het land, zo beperken we ook de kilometers van het land tot het bord.

Nieuwe Nederlandse keuken

De Nieuwe Nederlandse Keuken staat voor duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds waar groenten de hoofdrol spelen. Verse producten van de koude grond, uit onze omgeving en vanuit het seizoen. Samen met internationale ingrediënten levert het rijke, smaakvolle en zeer gevarieerde gerechten op.

Kloosterhotel ZIN keuken chef kok radijs snijden snijplank gezond eten

Geen verspilling

Mooie biologische seizoen producten met aandacht gekweekt, krijgen ook de volle aandacht in onze keuken. Die wil je volledig gebruiken met daarbij zo min mogelijk afval. ‘Laat natuurlijk eten je voeden’ is het credo en wat rest composteren we en gebruiken we op ons eigen landgoed.

Biologisch is geen hype of trend bij Kloosterhotel ZIN, het zit in het DNA van het bedrijf. Yvonne: ‘Ik zie ons als ambassadeurs in biologisch als het gaat om de horeca. Wij verdiepen ons continue en zijn altijd op zoek hoe we dingen duurzamer kunnen doen. We zijn al jaren EKO 100% gecertificeerd, maar voor die tijd konden wij ons verhaal alleen via beleving op gasten overbrengen. Dat doen wij nog steeds. Onder meer via de Nieuwe Nederlandse keuken waarin we de Nederlandse culinaire cultuurhistorie naar deze tijd vertalen. Bijvoorbeeld door originele ingrediënten van griesmeelpudding te gebruiken en dit als taartje te serveren.

Ik drink graag een kop koffie met de chef-kok

Voor ons dus geen ananas uit Zuid-Amerika, we zijn trots op wat Nederland te bieden heeft en die duurzame gedachte delen we graag met jullie aan tafel.

Heb jij al helemaal ZIN in een van onze heerlijke gerechten. Lees hier meer over ons aanbod.

Diner salade share sharing bieten rood waterkers gezond healthy