Kloostertuin concert ZIN

Eerste Kloostertuinconcert

Op zondag 26 mei 2024 vindt bij ZIN het eerste kloostertuin concert plaats. Een klassiek zang- en pianoconcert ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van “De Beweging van Barmhartigheid”, een organisatie opgericht door de Fraters van Tilburg.

Openluchtconcert in kloostertuin

“Schola Cantorum Karolus Magnus“ uit Nijmegen zal een gregoriaans koorconcert ten gehore brengen. Aangevuld met saxofonist Frank Nielander én pianist Sebastiaan Oosthout.

De voortuin van ZIN zal op 26 mei worden omgetoverd tot een openluchtconcertzaal. Onder leiding van dirigent Stan Hollaardt wordt gewerkt aan een muzikaal programma, waarin barmhartigheid het centrale thema is. Dit komt tot uiting in de diverse liederen die het koor zal zingen. Vervolgens komt ook saxofonist Frank Nielander het koor muzikaal ondersteunen.

Na de pauze zal pianist Sebastiaan Oosthout een gedeelte van zijn meest recente album en theaterprogramma “un pellegrino in Cerca” vertolken, gebaseerd op de werken van Frans Liszt, waarin ook barmhartigheid als boodschap doorklinkt.

Graag nodigen we je van harte uit dit unieke concert bij te wonen. Na afloop van het concert (12.30 uur) is er een uitgebreid lunchbuffet, door de koks van ZIN samengesteld.

Gregoriaans koor in de lente

“Mijn grootste wens is om in de tuin een gregoriaans koor te horen op zondagochtend in de lente”. Met deze woorden zette Gerie ten Cate, directeur van ZIN de eerste stap naar dit unieke concert in de kloostertuin. Dit concert wordt door ZIN aangeboden aan “De Beweging van Barmhartigheid”, een organisatie opgericht door de Fraters van Tilburg, die dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. De fraters zijn ook nauw betrokken bij de organisatie, zoals zij in alle activiteiten van ZIN een onmisbare rol spelen.

Programma

  • 10.00 – 10.45 Schola Cantorum Karolus Magnus
  • 10.45 – 11.15 Schola Cantorum Karolus Magnus en Frank Nielander (gezamenlijk zang en saxofoon spelen o.a. het repertoire van het album “Officium” van Jan Garbarek)
  • 11.15 -11.30 Pauze
  • 11.30 – 12.15 Sebas Oosthout speelt Liszt
  • 12.15– 12.30 Grande Finale met alle aanwezigen
  • 12:30 Lunch

Voor wie?

Liefhebbers van Gregoriaans koorzang en klassieke muziek zijn harte uitgenodigd, alsmede de vele leden en sympathisanten, die de Beweging van Barmhartigheid een warm hart toedragen.

ZIN en de Beweging van Barmhartigheid

Al vanaf de oprichting is ‘De Beweging van Barmhartigheid’ onlosmakelijk verbonden aan ZIN. Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum biedt ZIN daarom dit unieke concert aan. Barmhartigheid is een thema dat ook na 25 jaar nog steeds actueel is. Dit thema, vertolkt door gezang en muziek is een mooie manier om dit gedachtegoed onder de aandacht te (blijven) brengen.

Door wie wordt het programma begeleid?

Het programma wordt verzorgd door ‘Schola cantorum Karolus Magnus’ uit Nijmegen, alsmede saxofonist Frank Nielander en pianist Sebastiaan Oosthout.

Data en tijden

Dit kloostertuin concert vindt plaats op zondag 26 mei 2024 van 10u-12:30u

Locatie

Het concert vindt plaats in de voortuin van ZIN aan de Boxtelseweg 58 in Vught.

Uiteraard wensen we een mooi stralende dag met zon. Voor alle bezoekers zijn er comfortabele stoelen rond het podium in de tuin. Bij slechte weersomstandigheden gaat het concert door in de sfeervolle binnenruimtes van ZIN: de tuinkamer én het auditorium.

Ticket

Een kaartje voor het Concert is €17,50 incl. btw per persoon. Wil je graag na afloop blijven lunchen? Dan bedraagt de investering €37,50 incl. btw incl. lunch per persoon.

Graag aangeven op het inschrijfformulier of je alleen een ticket voor het concert wil of ook incl. lunch.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via het inschrijfformulier.