Nieuwe kunstenaar in het Atelier: Halina Zalewska

In december 2019 en januari t/m februari 2020 zal het Atelier worden bewoond door gastkunstenaar Halina Zalewska.

Over de kunstenaar Halina Zalewska

Halina, geboren in Polen, begon op veertienjarige leeftijd aan de kunstopleiding aan het Lyceum Sztuk Plastycznych in Jarosław. Vanaf haar negentiende studeert ze beeldhouwen aan de Akademia Sztuk Pieknych in Warschau waar ze cum laude afstudeert. Tijdens haar studie leert ze haar man kennen en ze trouwt in 1981 met hem in Nederland. Hierna vervolgt zij aan haar studie aan de Rijksacademie te Amsterdam. Sinds 2002 is ze freelance docent aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en in ‘s-Hertogenbosch. Haar werken, van tekeningen en objecten tot schilderijen, worden regelmatig tentoongesteld in het hele land. Ook is haar werk opgenomen in diverse privé-collecties in binnen- en buitenland, zoals dat van de provincie Utrecht alsook de gemeente en stad Utrecht en het Centraal Museum.

Artist-in-residence

Tijdens haar artist-in-residence periode bij ZIN wil Halina dieper ingaan op het probleem slapeloosheid en het grensgebied tussen spanning en ontspanning in de hersenen onderzoeken.

Halina: ‘Ik wil stilstaan bij het bewuste en het onbewuste in ons, het gebied ingaan waar we de grip op het leven kwijt dreigen te raken.’

Op de website halinazalewska.nl kunt u meer te weten komen over haar werk.