ZIN in Kunst

Kunst, in welke vorm dan ook, heeft een connectie met compassie. Ze hebben gemeen dat ze je over de horizon heen laten kijken, kunst geeft z’n geheim niet zomaar prijs. Kunst laat je ervaren dat het leven niet plat is, het biedt een aanknopingspunt om open te staan voor het minder vanzelfsprekende in de dagelijkse werkelijkheid.

Het Atelier

Twee maal per jaar woont en werkt er een kunstenaar in ons Atelier

Kunst in huis

Kunst heeft een groot podium bij Kloosterhotel ZIN, in elke ruimte hangen één of meerdere kunstwerken. Het merendeel van de kunstwerken is afkomstig uit de NOG-collectie van Museum Schiedam, de kunstwerken zijn speciaal geselecteerd en afgestemd voor Kloosterhotel ZIN.

Maar niet alle kunstwerken bij Kloosterhotel ZIN komen uit de NOG-collectie. Twee maal per jaar woont en werkt er een kunstenaar in het Atelier, na hun verblijf laten zij vaak één of meerdere kunstwerken achter die wij een mooi plekje geven bij Kloosterhotel ZIN. Zo maken we een mooi begin aan onze eigen collectie!

ZIN in Kunst gang tentoonstelling in huis kunstenaar luistertour

Kunstroute

Speciaal voor de gasten van Kloosterhotel ZIN hebben we een luisterroute gemaakt langs alle kunstwerken. Volg de route langs alle kunstwerken, binnen en buiten, in het voormalig klooster en zie de wereld voor even door de ogen van een kunstenaar.

Kunstenaar in huis

Op dit moment woont en werkt er geen kunstenaar in het Gastatelier. Vanaf december verwachten we Chantal Breukers te mogen verwelkomen.

Bekijk alle kunstenaars

Kunstenaar in huis Atelier werken schilderen artist in residence olieverf

Heerlijke plek om me even helemaal te focussen op dit project

Eveline, voormalig kunstenaar in huis