Compassie in de zorg

‘Compassie in de zorg’ biedt rust, ruimte en reflectie aan medewerkers in zorg en welzijn rondom het kernthema compassie. Even geen drukte, administratie of fysieke inspanning. Er echt even helemaal uit zijn en zinvol bijtanken. Inspirerende inzichten opdoen die je terugbrengen naar de basis van je motivatie en professioneel handelen.

‘Ik had van tevoren niet kunnen bedenken dat het voor mij zo waardevol kon zijn en dat ik nu anders naar mijn werk ga. Om hier dieper op in te gaan heeft bij mij heel wat los gemaakt.’

Waarom compassie?

Compassie is het hart van de zorg. Compassie voor de cliënt, voor je collega’s én voor jezelf. Compassie zorgt ervoor dat niet de protocollen en de regels, maar de onderlinge relatie van mens tot mens centraal staat. Steeds weer opnieuw. Compassie versterkt het gevoel van ‘samen’, kan teams verbinden en laat jullie gesprek over inspiratie en bezieling de diepte ingaan.

‘Er echt zijn voor een ander. Wie dat ook is.’

Wat je bij ons leert en ervaart

Je wordt je bewust van wat compassie voor jezelf en anderen betekent. Je leert omgaan met het spanningsveld tussen compassie voor de ander – de cliënt, je collega – én compassie voor jezelf. Anders en lichter gaan werken, én beter voor jezelf zorgen! Zien, bewogen worden en in beweging komen.

‘Nee zeggen en mijn grenzen aangeven, is belangrijk om er echt voor een ander te kunnen zijn.’

Deelnemers lopen het labyrint van kloosterhotel ZIN

Wat we gaan doen

We bieden je een inspirerend en afwisselend programma van vijf dagdelen. Twee ervaren trainers zorgen daarbij voor een laagdrempelige en inhoudelijke insteek. En er is alle tijd voor voldoende rust, persoonlijke aandacht en ontspanning en gezelligheid.

‘Mijn compassie stopt níet als ik het even niet meer kan.’

Verblijf

‘Compassie in de zorg’ vindt plaats in kloosterhotel ZIN in Vught. Dit voormalige klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter dat uitnodigt tot rust en bezinning. Naast de bijzondere ligging staat het kloosterhotel bekend om zijn uitstekende, 100% biologische keuken.

‘Geweldige ervaring in een mooi hotel waar je echt tot je zelf kunt komen.’

Van harte welkom

Jij en je collega’s zijn van harte welkom! In 2020 staan verschillende meerdaagse trainingen ingepland. Daarnaast bieden we ook maatwerk. De vorm en inhoud van ons programma zijn eenvoudig af te stemmen op de wensen en mogelijkheden van iedere zorginstelling.

Arrangement

Het Compassie in de zorg-arrangement bestaat uit vijf trainingsmodules, twee overnachtingen, persoonlijke begeleiding, bijbehorend (achtergrond) materiaal en verblijf in een eenpersoonskamer op basis van volpension. 

De kostprijs voor het gehele arrangement is €596,- inclusief btw. Deze lage prijs is mogelijk door ontvangen subsidie.

Doe je mee?

Wil je je aanmelden of meer informatie ontvangen? Of kom je liever eerst een keer koffie drinken? Bel of mail dan met Frans Croonen, projectleider Compassie in de zorg, via 06 203 83 959 of frans.croonen@zinvught.nl.

Een datum kiezen om deel te nemen aan Compassie in de zorg, kan via onze agenda.

Over ons

Compassie in de zorg is ontwikkeld door Zin in Werk uit Vught, financieel ondersteund door een aantal katholieke congregaties van kloosterlingen die in het verleden actief waren in zorg en welzijn. Hun spirituele en immateriële erfgoed wordt in ons programma hertaald in creatieve en hedendaagse vormen en doorgegeven aan een nieuwe generatie.

Compassie in de zorg is het eerste en enige bezielingsprogramma dat speciaal voor zorgprofessionals is ontwikkeld. Deelnemers beoordelen ons tot nu toe met een 8,8.

Inspiratie nodig?