Hak de ui fijn, snipper de knoflook, schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
Zet een pan op het vuur en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Voeg de knoflook met de ui toe en fruit zachtjes gedurende een paar minuten.
Voeg de aardappelen en groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep vervolgens zachtjes gaar koken.
Snijd ondertussen de korstjes van het brood en snijd het vervolgens in dobbelsteentjes van 1 cm.
Leg de dobbelsteentje op een bakblik, bedruppel deze met wat olijfolie en bestrooi met een snufje zeezout. Rooster de dobbelsteentjes in een paar minuten goudgeel in een warme oven.
Was de spinazie, slinger deze droog en hak de blaadjes fijn.
Haal de pan van het vuur. Voeg de spinazie toe en pureer het geheel. Breng op smaak met zwarte peper, nootmuskaat en zeezout.
Schep de soep in kommetjes en serveer met de croutons.