Spinaziesoep met croutons

Ingrediënten

  • 500 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram aardappelen
  • 1,2 liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zeezout
  • Nootmuskaat
  • 5 sneden oud brood

Bereidingswijze

  • Hak de ui fijn, snipper de knoflook, schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • Zet een pan op het vuur en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Voeg de knoflook met de ui toe en fruit zachtjes gedurende een paar minuten.
  • Voeg de aardappelen en groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep vervolgens zachtjes gaar koken.
  • Snijd ondertussen de korstjes van het brood en snijd het vervolgens in dobbelsteentjes van 1 cm.
  • Leg de dobbelsteentje op een bakblik, bedruppel deze met wat olijfolie en bestrooi met een snufje zeezout. Rooster de dobbelsteentjes in een paar minuten goudgeel in een warme oven.
  • Was de spinazie, slinger deze droog en hak de blaadjes fijn.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg de spinazie toe en pureer het geheel. Breng op smaak met zwarte peper, nootmuskaat en zeezout.
  • Schep de soep in kommetjes en serveer met de croutons.