Kapel Kloosterhotel ZIN luik barmhartigheid zeven

Terugblik: Judith Lengkeek als gastkunstenaar in het Atelier

In het voorjaar 2019 was Judith Lengkeek Gastkunstenaar in het Atelier.

Judith woonde en werkte drie jaar nomadisch, bewust onzekerheid opzoekend om op zoek te gaan naar de onderstroom. Door uit routine te stappen en te openen voor wat zich aandient, ontstaat transformerende beweging. Tijdens haar verblijf in het Atelier schreef Judith teksten, geïnspireerd op de aanwezige gasten, op de spiritualiteit van de fraters en op het moment van de dag. Deze teksten werden tijdens de lunch voorgedragen. Een voorbeeld vindt u hieronder.

wat gebeurt als stilte grondtoon wordt

ik ben gestemd met gevoelige snaren
alles brengt een trilling teweeg
resoneert met wat gebeurde in voorgaande jaren

mijn besluit staat vast vaak voor ik een oordeel heb geveld
ik handel in patronen, aan valse tonen gewend
vul me op en raak weer leeg

de melodie die ik maak is langzaam uitgespeeld
terugdringen, aanpakken, ondermijnen
retoriek die verveelt

ik ben gestemd met gevoelige snaren
wat gebeurt raakt hoe dan ook
maar ik neem waar

wat ontstaat als stilte grondtoon vormt

wat doet dat met de sfeer
welk geluid geeft dat
en waar openen wij dan voor elkaar?

Kruispunten waar diverse disciplines samenkomen, fascineren Judith. Wat ontstaat als zin en zakelijkheid een poëtisch gesprek aangaan? Welk perspectief ontstaat als stilte de grondtoon vormt in alledaagse gesprekken?

Lees meer informatie over waarom ZIN een Atelier heeft en welke kunstenaars Judith voorgingen.