Uniek bijkom-weekend

Deze combinatie van ervaringen delen, zingeving en balans zoeken en praktische training van skills is uniek

verzekert Frans Croonen

Een verslavingsprobleem heeft veel invloed op iemands leven, maar ook op het leven van mensen in zijn of haar omgeving. Als naaste van een verslaafde kun je ongevraagd in moeilijk vaarwater terecht komen. Gevoelens van machteloosheid, verdriet en boosheid kunnen de overhand nemen. Je wil er zijn voor de ander, daardoor is zorgen voor jezelf soms moeilijk. Een formele rol als mantelzorger heb je niet en toch komt er heel veel op jouw schouders.

Voor naasten van verslaafden die zich in zo’n kwetsbare situatie bevinden werkt ZIN sinds december 2020 aan een bijzonder initiatief: een bijkom-weekend dat in juni 2021 speciaal voor deze doelgroep bij Kloosterhotel ZIN te Vught wordt gehouden. ZIN trekt hierin samen op met Novadic-Kentron, dé organisatie voor verslavingszorg in Noord-Brabant.

“Het is geweldig dat we dit initiatief in co-creatie kunnen ontwikkelen” zegt Frans Croonen, projectleider bij ZIN. “In de missie van ZIN is compassie voor kwetsbare groepen in de samenleving een belangrijk fundament. Voor Novadic-Kentron is dit een prachtige aanvulling op het bestaande aanbod voor familie en verwanten. Bijzonder aan dit project is dat het niet alleen door ZIN, maar ook door stichting Sobriëtas financieel wordt ondersteund. Hierdoor is deelname mogelijk voor een zeer lage prijs”.

Ervaren trainers van ZIN en Novadic-Kentron brengen hun expertise samen en zorgen voor een laagdrempelige en inspirerende insteek van dit weekend. Deelnemers kunnen bijkomen van huiselijke stress, de accu opladen en in een veilige omgeving ervaringen delen met anderen. Daarnaast leren ze beter voor zichzelf te zorgen en te stoppen met beschermen. Door basiselementen uit de CRA Familie training leren ze zich op een gezonde manier te verhouden tot hun verslaafde naaste. “Deze combinatie van ervaringen delen, zingeving en balans zoeken en praktische training van skills is uniek” verzekert Frans Croonen. “Zo draagt dit weekend bij aan de missie van ZIN, waarin we samen met anderen meer compassie de wereld in willen brengen”.

Wil je meedoen?

Meld je aan via het aanmeldformulier in onze agenda.