Duurzaam

Duurzaam zijn, betekent iedere dag kiezen. Wij gaan daarbij tot het uiterste. Kloosterhotel ZIN laat zich jaarlijks certificeren door Green Key, het duurzaamheidskeurmerk voor de vergader- en conferentiebranche.

Duurzame keuken

Ons keukenteam bereidt dagelijks met liefde en passie verrassende en smakelijke 100% biologische maaltijden. Wanneer de kloosterbel luidt, wordt er geheel in traditie door iedereen gezamenlijk gegeten aan de lange tafels in de Refter.

Kloosterhotel ZIN was het eerste conferentiehotel in Nederland met het EKO Horeca GOUD 100% certificaat. Hiermee toont onze keuken aan dat de volledige inkoop bij biologisch gecertificeerde leveranciers plaatsvindt.

Duurzame faciliteiten

Vanuit onze eigen overtuiging, en om ieder jaar opnieuw te voldoen aan de Green Key standaarden, werken wij met een aantal heldere uitgangspunten die onder andere betrekking hebben op afval, water, energie, communicatie en inkoop:

  • non-food producten zijn bij aanschaf geselecteerd op het ‘cradle to cradle’ principe of op zijn minst recyclebaar
  • onderhoudsproducten zijn biologisch, bij voorkeur van lokale leveranciers
  • verlichting is energiebesparend zoals LED-verlichting
  • watervoorzieningen zijn dusdanig afgesteld dat verspilling wordt voorkomen
  • afval wordt gescheiden ingezameld en papierverbruik geminimaliseerd
  • papier voor intern en extern gebruik is gerecycled
  • Kloosterhotel ZIN heeft geen aansluiting op het riool, maar beschikt over 2 helofytenfilters die het water zuiveren. Een helofytenfilter wordt gebruikt om afvalwater te zuiveren tot een kwaliteit die onschadelijk is voor het milieu.

Als de zon schijnt, steek je geen lamp aan. Als het regent, besproei je de akkers niet.

Tsjwang-Tse

Duurzame verbouwing

In 1998 werd gestart met de verbouwing van het oude klooster. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Oude materialen die vrijkwamen zijn opnieuw gebruikt. Voor het gebruik van nieuw hout is gekozen voor bamboehout. Deze houtsoort groeit na de kap weer snel aan en is daarom een duurzaam alternatief.