ZIN  in een typisch najaarssoepje?

Courgettesoep met salie en zachte geitenkaas

De blaadjes vallen weer van de bomen, de herfst staat voor de deur. Het is weer tijd voor SOEP! Bij ons op het landgoed groeien, in de groentetuin van de fraters, de courgettes nog volop. Op deze ‘’heilige’’ grond groeien ze als kool. Dagelijks plukt Broeder Vincent deze biologische seizoensgroenten, waar wij (koks) de lekkerste gerechten mee koken.

Wist jij dat de courget lekker veelzijdig is? Je kunt ze op heel veel verschillende manieren gebruiken in recepten. Wat dacht je van roosteren, grillen, poffen, vullen of marineren? Wij delen graag ons favoriete courgettesoeprecept met je.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 8 dl groentebouillon
  • 1 dl slagroom
  • 12 blaadjes salie
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • Beetje olijfolie
  • Peper en zout

Snij de ui en de knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in een scheutje olijfolie. Was ondertussen de courgettes en snij deze in gelijke blokjes. Fruit deze ook zachtjes aan. Voeg daarna de groentebouillon toe en breng deze ongeveer 15 minuten aan de kook. Voeg daarna de blaadjes salie toe en pureer de soep met een blender of staafmixer zodat hij mooi glad wordt. Breng voor het serveren de soep aan de kook en voeg slagroom toe en breng indien nodig de soep nog op smaak met peper en zout. Giet daarna de soep in een kom en brokkel daar de zachte geitenkaas doorheen en voeg een paar druppels olijfolie toe ter garnering.

Et voila, de heerlijke soep is klaar.

Eet smakelijk!

Met culinaire groet, 

Het Zin keukenteam!