Zin in een (h) eerlijk Lente gerecht?

Het begin is gemaakt met de eerste verse spinazie en de jonge pluk sla. Nu verheugen we ons op de eerste vers geoogste bietjes, en die brengen meteen een bonus met zich mee! Het frisse blad van een jonge bos bietjes gebruiken we als snijbiet in andere gerechten zoals frittata. Je kunt het blad, goed verpakt, als sla bewaren in de koelkast. De eerste jonge bietjes verwerken we graag rauw, je hoeft ze dan ook nog niet te schillen. Stoom, bakken of grillen kan ook echter wel kort zodat je nog wat ervaart van de knapperige jonge bietjes.

Ingrediënten

Salade van jonge biet

1 bosje jonge bietjes
100 gram verse geitenkaas
50 gram zonnepitten
50 gram frambozen of aardbeien
Een paar takjes gemengde groene kruiden (kervel, dille, munt en bieslook)

Dressing

4 eetlepels witte balsamico
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel honing
Snufje zeezout en vers gemalen peper

Recept

Maak eerst de dressing. Schaaf vervolgens de bietjes in dunne plakjes boven een kom. Marineer deze met de dressing. Rooster de zonnepitjes in een koekenpan goudbruin. Leg de bieten op een platte schaal, brokkel de geitenkaas in kleine stukjes over de bieten en garneer met het zachte fruit, zonnepitten en de groene kruiden.

Eet smakelijk!