Zin in een (H)eerlijke ontbijtmuffin?

We hebben ons enthousiast gemaakt om onze dag te beginnen met (h)eerlijke ontbijtmuffins. Deze zijn naast heel gezond ook laag in gluten en goed voor een koolhydraatarm dieet.

Deze muffins zijn een perfect licht ontbijt en geven meer dan voldoende energie voor een prachtige ochtend. Heerlijk voor de ochtendwandeling waar we bij het dauwtrappen onze gedachten de loop kunnen laten voordat we met onze werkzaamheden starten.

Ingrediënten

Ontbijtmuffins

300 gr Havermout

4 bananen

500 gr appelpuree van verse appels

100 gr rozijnen

4 el lijnzaad gemalen

2 el kaneel

3 tl bakpoeder (1 zakje)

Zout

Scheutje olie

0,5 dl water

Recept

Pureer de bananen fijn en voeg alle ingrediënten samen in een beslagkom en meng het geheel goed tot een samenhangend beslag. Schep in muffinvormpjes en bak dit op 175 graden ongeveer 8 tot 12 minuten. Om de muffins helemaal af te maken voeg je een eetlepel biologische Abrikozenjam toe.

We wensen je dan ook een smakelijke voortzetting bij de start van de dag!

Culinaire groet,

Tom Voets – Chef Kok ZIN