ZIN in Zijn – Retraites

Word je ook regelmatig geleefd door automatische gedachten, gevoelens en handelingen? Beperkende overtuigingen en gevoelens die je vertellen wat je moet zijn, wat je beter had kunnen doen of wat anderen anders hadden moeten doen of zeggen en dat niet deden? Dan is deze retraite iets voor jou!

Elk seizoen staat een retraite in de agenda. Wil jij deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande link of ga naar de agenda op onze website.

Aanmelden – Zin in Zijn – Retraite

Leven vanuit compassie

Soms is het een hele uitdaging om met compassie naar jezelf en anderen te kijken. In deze retraite nemen we steeds meer afstand van dat wat je niet bent en komen we dichterbij dat wat je wel bent, je zijnsenergie. We creëren momentum, ruimte voor hetgeen vaak op de achtergrond is gekomen. De stem van ons hart. Ons denkvermogen spreekt vaak als eerste en kan (on)bewust voor veel stress, twijfel en onrust zorgen. De stem van ons hart is zachter, liefdevoller en compassievol. Over onszelf én anderen. Het laat ons zien dat we in wezen al heel en compleet zijn.

Op reis van hoofd naar hart

Gedurende deze 3-daagse retraite maken we de reis van ons hoofd naar ons hart middels, (muziek)meditatie, natuurwandelingen, stiltemomenten, journalen en kunst. Je komt hierdoor beter in contact met je Zelf. Als je in verbinding bent met je Zelf ontstaat een natuurlijke vorm van zelfcompassie en zelfvertrouwen. Je hoeft dan jezelf niet meer liefde en compassie ‘’aan te praten’’ je bent het gewoon.

Hier loop je tegenaan:

  • Belemmerende overtuigingen
  • Stress en onrust
  • Moeite met grenzen aangeven, dichtbij jezelf blijven
  • Leven en werken vanuit je hart, dat doen wat belangrijk is voor jou
  • Uitdaging met zelfcompassie en compassie voor anderen
  • Moeite met keuzes maken
  • Je wilt een uitdrukking zijn van je Ware Zelf in deze wereld en dat doen wat geluk geeft en brengt

Dit is was je wilt:

  • Leven vanuit je ware Zelf
  • Luisteren naar je hart
  • Zelfcompassie en compassie voor anderen
  • In verbinding komen met je Zijnsenergie
  • Zelfvertrouwen
  • Helder grenzen aangeven
  • Duidelijke keuzes maken
  • Leven vanuit Flow

Inhoud Programma:

Tijdens deze 3-daagse ga je ervaren wat je wel bent. Hierdoor wordt compassie, mededogen en liefhebben in het dagelijks leven iets dat je van nature kan uitdragen zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Het zijn waarden vanuit je authentieke Zelf.

Zoals onderstaande quote van Frater Wim laat zien. Compassie is niet iets wat je doet, het is iets wat je in de kern bent. Hierdoor wordt liefhebben in het dagelijks leven een natuurlijk gegeven. In plaats van iets vanuit het denkvermogen dat je compassievol moet zijn, je bent het dan gewoon. Je gaat je de-identificeren met wat je niet bent en meer toe naar wat je wel bent. ZIJN. Tijdens de retraite wordt gekeken naar hoe jouw innerlijke leiding zich uit zodat je die kan volgen in je leven.

Over ZIN

ZIN is een prachtig landgoed uit de 19de eeuw en diende in de 20ste eeuw als rusthuis voor de Fraters van Tilburg. De fraters beoefende zich in een spiritualiteit van compassie en verbinden zichzelf elke dag met hun hart, de bron van het leven. Deze energie, zijnsenergie oftewel presence, is nog steeds heel waarneembaar op deze prachtige plek. Hierdoor helpt de locatie enorm bij het voelen van je Zijnsenergie, je ware Zelf.

Voor wie?

Deze 3-daagse retraite is voor iedereen die graag ruimte en rust wil voor zich Zelf. Een paar dagen op het landgoed wil verblijven in de natuur, lekker eten en drinken en in contact wil komen met zijn/haar innerlijke kracht (intuïtie).

Wil je een moment van rust en bezinning, stilstaan bij de kern van wie je bent? Ben je druk met werk en je gezin en heb je behoefte om stil te staan bij je zelf en wat belangrijk voor je is, dan is deze retraite iets voor jou!

Data:

De wintereditie is inmiddels vol. Je kan je hier nog aanmelden voor de lenteretraite die plaatsvindt op 3,4 en 5 mei. Of voor de herfstretraite die plaatsvindt op 29 november, 30 november en 1 december 2024.

Aanmelden Herfstretraite november 2024

Vooropleiding en Studiebelasting

Voor dit programma is een MBO denkniveau gewenst. Voor dit programma is geen extra studiebelasting buiten het bestaande programma van toepassing.

Investering

De investering voor deze retraite is 675 incl. btw.

De prijs bedraagt de hele retraite inclusief begeleiding, alle materialen en volpension verblijf in Kloosterhotel ZIN.  Je verblijft 2 nachten in één van de oude fraterkamers die zijn omgebouwd tot heerlijke eenpersoons hotelkamers, minimalistisch en modern ingericht met een geweldig (auping) bed, eigen sanitair en bureau om aan te schrijven. Daarnaast is er onbeperkt koffie, biologische thee, Vughts kraanwater, vers fruit en heerlijke vegan koekjes, en (h)eerlijke gerechten. Bij ZIN is de keuken 100% biologisch. Hier wordt gewerkt met prachtige (streek)producten. Alles wordt bereid met aandacht en liefde.

Retraitebegeleider

Marlou van der Heijden geeft sinds 2015 trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en – groei. Voor ZIN ontwikkelt ze programma’s op het gebied van zingeving en werk. Tevens staat ZIN voor ”Er zin in hebben” (werkplezier). Ze is geaccrediteerd NOBTRA trainer en NOBCO en ST!R coach.

Inschrijven of meer informatie?

Wil je meer informatie over de locatie van de retraite? Laat dan hieronder je gegevens achter of neem contact op met welkom@zinvught.nl Heb je vragen over de inhoud van de retraite? Neem dan contact op met marlou@zinvught.nl

 • Meld je aan

 • ZIN in Zijn - Winterretraite 2024

  Start: vrijdag 23 februari 2024 | Duur: 3- Daagse Retraite | Data: 23, 24 en 25 februari 2024 | Investering: 599 incl. btw
 • Adres

 • Facturatieadres (indien afwijkend)

 • Aanvullend