Zin op Maat

De ZINacademie ontwikkelt samen met opdrachtgevers ‘op maat’ gemaakte trainingsprogramma’s van identiteits-, strategiesessies tot leiderschap en teamontwikkelingstrainingsprogramma’s. Dit doet de academie naast de eigen ontwikkelde programma’s als bijvoorbeeld ‘Compassie in de zorg’, ‘Passie voor het onderwijs’, ‘Barmhartig Besturen’ en ‘ZINnig leiderschap’.

Uiteraard conform het gedachtengoed van ZIN en de drieluik van compassie; zien – bewogen worden – in beweging komen.

De drie pijlers van de fraters van Tilburg

In vrijwel alle programma’s van ZIN staan de drie pijlers van de fraters van Tilburg centraal.

1. Zien: gastvrijheid is voor ons: jezelf zijn en blijven in verschillen. Een open, onderzoekende houding is de basis voor een respectvolle dialoog over elkaars zienswijzen en belevenissen. Zien wordt vertaald in waarnemen, jezelf en de ander zien voor wie die werkelijk is van binnen.

2. Bewogen worden: Bij ZIN gaat het om vraagstukken die mensen aan het hart liggen en hen weer bij de kern brengen. Waar en wanneer worden mensen geraakt en aangeraakt? Hierbij gaat het om voelen. Je wordt geraakt en wordt hierdoor bewogen.

3. In beweging komen: Tot slot volgt het handelen. Het gaat er tenslotte om met nieuwe inzichten en innerlijke rust midden in de wereld te staan. Wat ga je doen, welke keuzes ga je maken? Je komt in actie.

ZINacademie

ZIN heeft een eigen academie, de ZINacademie (voorheen Zin in werk), met gecertificeerde en professionele gelieerde trainers. ZIN wil met zijn programma’s ruimte creëren om mensen en organisaties helpen op zoek te gaan naar hun bezieling en inspiratie.

ZIN is gevestigd in het oude kloosterrusthuis van de fraters van Tilburg. In het vroegere kloosterleven gingen werk en meditatie hand in hand. Veel mensen verlangen weer naar een balans tussen actie en rust.  Ook binnen organisaties leeft de behoefte om de diepere dimensie van mensen in hun werk te ontdekken en ontwikkelen. Mensen vormen immers het hart van de organisatie.

De interesse neemt toe voor onderwerpen zoals bezieling en zingeving, creativiteit en emoties, ethiek, mededogen, solidariteit en spiritualiteit. Daarom zijn thema’s als werkplezier, werkgeluk, vitaliteit en zingeving in werk steeds belangrijker.

Zin geeft al 20 jaar antwoord op deze steeds groter wordende innerlijke behoefte.

Achtergrond ZIN

Even tot rust komen en uit de haast van het alledaagse leven stappen. De ruimtes, de programma’s, (h)eerlijke gerechten, de natuurlijke omgeving en het dagritme van ZIN vormen een uitnodiging tot rust, bezinning en zelfreflectie. Gasten kunnen bij ZIN tot zichzelf komen, stilstaan bij de kwaliteit van hun leven en werken en (opnieuw) contact leggen met de bron van waaruit zij leven. Het landgoed van ZIN is een uitnodiging om even stil te staan en vanuit daar weer met frisse nieuwe energie de wereld in te gaan.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat wij doen en wat we voor u kunnen betekenen. Wij nodigen u graag uit om contact op te nemen met:
Maarten Bos | Projectleider ZINacademie
t: 06 19896 114
e: maarten@zinvught.nl