ZIN Trainers

Leuk je te ontmoeten! Wij zijn de ZIN trainers van de ZINacademie. De ZINacademie ontwikkelt inhoudelijke programma’s gericht op Zin in werk. Zin van ”Er zin in hebben” en ”Zingeving vinden in werk”. Compassie is hierbij een belangrijke kernwaarden, vanuit de legacy van de Fraters van Tilburg die in het Klooster van ZIN woonden. Tot op de dag van vandaag wonen er nog Fraters op het landgoed.  Onze programma’s richten zich inhoudelijk op de drieluik van compassie: zien- bewogen worden- in beweging komen. We ontwikkelen zinvolle programma’s voor het onderwijs, de zorg en de zakelijke dienstverlening.

Rob de Haas

ZIN Trainer

Barmhartig Besturen | Vergaderen met ziel en zakelijkheid

Over Rob de Haas

Rob is als schrijver en spreker een autoriteit op het gebied van meetings, teaming en zakelijke creativiteit. Hij heeft wereldwijd meer dan 25.000 mensen geïnspireerd en getraind op het gebied van zakelijke creativiteit, leiderschap en effectief vergaderen. Hij begeleidt regelmatig board meetings, creatieve boostersessies, congressen en seminars.

Sportieve Meeting Expert

Rob is de bedenker van een set unieke vergaderkaarten, de ‘Meeting Design Cards’(©), software voor het collectieve brein, waarmee iedereen zijn eigen meeting kan ontwerpen. Zijn missie: ‘Making the world a better meeting place.’

Voor ZIN

Rob heeft voor ZIN een programma ontwikkelt om meer verbinding en energie te brengen in meetings ”Vergaderen met ziel en zakelijkheid”.  Daarnaast is hij één van de trainers van het programma ”Barmhartig Besturen” voor bestuurders en leiders.

Publicaties:

In december 2020 verscheen zijn nieuwe boek ‘Praktijkgids online vergaderen. Anders verbinden, beter presteren’ (BOOM uitgeverij). In 2015 schreef Rob het boek ‘Ongewoon goed vergaderen. Slimmer. Korter. Inspirerender’ (Business Contact). In 2023 verschijnt zijn hoofdstuk ‘Conscious Preparation for Happier Meetings’, in de wetenschappelijke uitgave van Springer Publishers India/USA, ‘The Science of Happiness’.

Overige Opdrachtgevers

Rob werkt en werkte met studenten en docenten van universiteiten over de hele wereld. Hij is jarenlang als gastdocent verbonden geweest aan Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit Rotterdam en Business School Riga in Letland. Hij woont en werkt vanuit ’s-Hertogenbosch, is vader van Sam, Nikki en Tom en opa van Mikkel. Naast zazen, tafeltennis, tennis, tuinieren is hij voorzitter van tafeltennisvereniging Never Despair.

Contact:

zinacademie@zinvught.nl

Leonie Langevoort

ZIN trainer

Barmhartig Besturen

Over Leonie Langevoort

Leonie is van oorsprong organisatiesocioloog en sinds 1996 opgegroeid als consultant bij bedrijven als EY en PwC. In 2018 is ze gestart met haar eigen bedrijf Laefort. Leonie is gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en persoonlijke coaching. Door haar jarenlange ervaring is ze een stevige adviseur in uiteenlopende sectoren. Ze werkt het liefst voor organisaties met een maatschappelijke opgave zoals binnen de zorg en het onderwijs.

Betrokken Bestuursfluisteraar

Leonie adviseert bestuurders, directieteams, young professionals en rasechte specialisten binnen organisaties die volop in beweging zijn. Ze vervult graag rollen als bestuursfluisteraar, veranderkundig adviseur, dagvoorzitter of coach. Profiel: Positief, Onafhankelijk, Mensgericht, Analytisch, Creatief.

Voor ZIN

Leonie geeft voor ZIN samen met andere bevlogen ZIN trainers het programma ”Barmhartig Besturen” .

Overige Opdrachtgevers

Mooie opdrachten van de afgelopen tijd zijn: gastdocent Senior Leadership Development Programme bij Nyenrode en adviseur van de Raad van Bestuur van een grote zorginstelling.

Contact:

zinacademie@zinvught.nl

Jeroen Frerichs

ZIN Trainer

Barmhartig Besturen

Over Jeroen Frerichs

Jeroen is ervaren trainer en coach en actief op het snijvlak van mens en organisatie in profit en non-profit organisaties.
In zijn werk wordt hij geïnspireerd door ‘het raamwerk’ van het denken van de deelnemers te openen.

Bevlogen Mogelijkheidmaker

Nieuwe inzichten leiden volgens hem tot nieuwe uitzichten. Maar je kunt inzichten niet afdwingen of opleggen. Daarom gebruikt hij graag de weg van de geleidelijkheid, oefeningen waarlangs het inzicht als vanzelf ontstaat. Jeroen is gespecialiseerd in leiderschap en management, samenwerking, communicatie en cultuurvorming. Daarnaast houdt hij zich bezig met de begeleiding van veranderingsprocessen.

Voor ZIN

Jeroen is betrokken bij verschillende programma’s binnen de ZINacademie. Hij is zeer bevlogen en zorgt voor energie en inspiratie. Hij geeft onder andere samen met andere ZIN trainers het programma ”Barmhartig Besturen” .

Overige Opdrachtgevers

Jeroen is naast ZIN tevens werkzaam voor, Outing Holland, Holland in company, Dialogica, iScreen en Hospitality Consultancy van de Hotelschool Maastricht.

Contact:

zinacademie@zinvught.nl

Julia Blauwkuip

ZIN Trainer

Barmhartig Besturen

Over Julia Blauwkuip

Na een letterenstudie heeft zij een veelzijdige loopbaan doorlopen met verschillende leidinggevende rollen in de (internationale) industrie en zakelijke dienstverlening. Sinds 2000 werkt Julia als executive coach en begeleidt professionals, managers, directeuren en ondernemers bij het effectief vervullen van hun professionele rol en het versterken van hun persoonlijk leiderschap. Naast het begeleiden van individuen werkt ze met groepen in de rol van trainer, docent, procesbegeleider, teamcoach en intervisiebegeleider.

Natuurlijk ondernemingszin

Julia is nieuwsgierig en betrokken, loopt snel warm voor nieuwe mensen en zaken; geïnteresseerd in wat mensen beweegt, is haar doel steeds om potentieel te ontdekken en persoonlijke groei te faciliteren. Van nature enthousiast en een associatief denker staat ze in haar kracht wanneer er een beroep wordt gedaan op haar creativiteit en er antwoorden gezocht worden op complexe vragen. In groepsprocessen weet Julia taboes te doorbreken en zet ze graag haar energie en ondernemingszin in om mensen en zaken in beweging te krijgen en kennis over te dragen. Vanuit een groot vertrouwen in de eigen kracht van ieder mens is Julia erop gericht om individuen en groepen te helpen hun leiderschap effectief vorm te geven en hun zelfsturing te vergroten. Daarbij wordt ze gesteund door een flinke dosis levenservaring, een goed observatievermogen en een sterk ontwikkelde intuïtie. Aandacht en zorgvuldigheid staan voorop.

Voor ZIN

Julia geeft voor ZIN samen met andere bevlogen ZIN trainers het programma ”Barmhartig Besturen” .

Overige Opdrachtgevers

Organisaties in de zorg, het onderwijs, het sociale domein, de publieke sector en de academie voor leiderschap.

Contact:

zinacademie@zinvught.nl