Bijkom-weekend voor naasten van verslaafden

Waarom dit weekend?

Een verslavingsprobleem heeft veel invloed op iemands leven, maar ook op het leven van mensen uit de omgeving. Als naaste van een verslaafde kun je ongevraagd in een moeilijk vaarwater terechtkomen. Gevoelens van machteloosheid, verdriet en boosheid kunnen soms de overhand nemen. Je wil er zijn voor de ander, maar tegelijkertijd is zorgen voor jezelf daardoor soms moeilijk. Een formele rol als mantelzorger heb je niet en toch komt er heel veel op je neer.

In dit weekend bieden we jou als naaste van een verslaafde de mogelijkheid om in een veilige omgeving:

  • Bij te komen van huiselijke stress en de accu op te laden
  • Ervaringen te delen met anderen en steun en herkenning vinden
  • Door een training beter voor jezelf te zorgen en vanuit compassie naar de ander te kijken
  • Je op een gezonde manier te leren verhouden tot je verslaafde naaste

Dit gaan we doen

We bieden je een inspirerend en afwisselend programma van vijf dagdelen, van vrijdagavond tot zondagmiddag.  Ervaren trainers van ZIN en Novadic-Kentron zorgen daarbij voor een laagdrempelige insteek en een goede begeleiding. Er is ruimte om tot rust te komen en ervaringen uit te wisselen. Je maakt kennis met de thema’s van compassie voor de ander en compassie voor jezelf. Wat betekenen deze thema’s precies en hoe kunnen ze je kracht geven? Hoe kun je jouw bezorgdheid voor de ander niet ten koste laten gaan van jezelf? Je gaat aan de slag met basiselementen uit de CRA (Community reinforcement approach) Familie Training. Hierdoor leer je beter en positiever te communiceren en beter je grenzen aan te geven.

Voor wie is dit programma

Dit programma is voor naaste van een verslaafden die een weekend wil bijkomen. Een moment voor zichzelf om tot rust te komen en verhalen uit te wisselen met gelijkgestemden.

Vooropleiding en Studiebelasting

Voor dit programma is een MBO + niveau gewenst. Voor dit programma is geen extra  studiebelasting buiten het bestaande programma van toepassing.

Kloosterhotel ZIN

Je logeert in Kloosterhotel ZIN, gelegen op een prachtig landgoed in Vught. Het bijzondere gebouw en de prachtige omgeving zijn het perfecte decor voor het weekend. En natuurlijk zorgt de gastvrijheid van het ZIN-team voor een extra welkom gevoel. Je hebt een hotelkamer met eigen douche en toilet. Geniet van de rust en van de 100% biologische keuken!

Data en Prijzen

Voor dit bijzondere weekend is subsidie bij elkaar gebracht door ZIN en het Kansfonds. Hierdoor zijn de kosten laag, en betaal je voor het volledige verblijf, inclusief overnachtingen, maaltijden en de training met begeleiding slechts €114,95,- incl. btw. (Als deze kosten een bezwaar zijn, neem dan contact met ons op).

Het eerst volgende weekend vindt plaats op van 22 t/m 24 september 2023.

Doe je mee?

Je bent van harte welkom! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frans Croonen, projectleider bij ZIN, 06 203 83 959 of frans@zinvught.nl .