Met veerkracht vooruit (op basis van ACT)

Wil je graag op een effectieve manier leren omgaan met belemmerende overtuigingen en tegenslagen?

Introductie

Heb jij het gevoel dat je over je grenzen heen gaat? Zou je graag meer inzicht willen in wat voor jou belangrijk is en hoe je kan leven en werken vanuit vertrouwen en vitaliteit? We maken allemaal dingen mee tijdens ons (werk)leven die ons uit balans kunnen brengen. Met dit programma zet je een stap vooruit naar meer balans én veerkracht.

Dankzij ACT ervaar ik meer zelfvertrouwen en veerkracht

Wat je bij ons leert en ervaart

Tijdens dit programma ga je aan de slag met de ACT-methodiek. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Deze methode leert je op een effectieve manier om te gaan met belemmerende overtuigingen en emoties. Daardoor kan je met meer (zelf)vertrouwen en veerkracht in het leven kan staan.

Waar loop je tegen aan? Wat zou je willen veranderen? Herken jij jezelf in de volgende dingen?

  • Minder piekeren over zaken die spelen op het gebied van werk en/of privé?;
  • Vaker stilstaan bij wat je doet?;
  • Wil je minder streng zijn voor jezelf?;
  • Positiever kijken naar de dingen om je heen? ;
  • Loskomen van het verleden en meer focus houden op wat écht belangrijk is?;
  • Met meer vertrouwen en veerkracht in het leven staan?

ACT leert me te leven vanuit mijn waarden

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Naast het inhoudelijke deel van de training is er ook voldoende ruimte voor rust,
ontspanning en gezelligheid.

Wat we gaan doen

Tijdens deze training word je met ACT bewust van je gedachten en gevoelens. Je leert hoe je op een effectieve manier omgaat met emoties en gevoelens. In plaats van ergens tegen te vechten leer je een situatie waar te nemen. Er ontstaat ruimte tussen jou en de situatie, waardoor jij beter in staat bent om een keuze te maken die bijdraagt aan vitaliteit. Door het toepassen van ACT zie je wat er wel is in plaats van wat er niet is. Je ziet mogelijkheden en kansen en leert te handelen vanuit zelfacceptatie en persoonlijke waarden.

Programma inhoud:

Dit programma vormt een drieluik: hoofd, lijf en hart. Daarbij wordt veel rust en ruimte gecreëerd voor zelfinzicht én voor leren van en met elkaar. Herkenning en erkenning vormt de basis voor jouw groei.

Dag 1: Hoofd

Op de eerste dag van het programma staat het Hoofd centraal. We onderzoeken hoezeer ons verstand uit zichzelf bezig is met vermijding en controle. Hoe gedachten je kunnen raken en hoe je meer afstand kunt nemen van je verstand.

Dag 2: Lijf

Op dag twee richten we de aandacht op ons Lijf. We gaan op zoek naar dingen die lastig of onaangenaam voelen om bewust te ervaren wat het met je doet. We versterken de focus op wat er in het hier en nu gebeurt, zowel in je lijf als in de omgeving waar je deel vanuit maakt.

Dag 3: Hart

Op de laatste dag is de beurt aan ons Hart. Het Hart staat symbool voor wat we werkelijk willen. Dus staat de vraag centraal: hoe handel je meer vanuit je hart? Welke waarden zijn voor jou belangrijk in het leven? Hoe wil je met jezelf omgaan?

Wat is belangrijk voor mij in het leven?

Voor wie is dit programma?

Heb je last van stress of spanningen op de werkvloer? Loop je vast in gedachten en emoties? Ben je ’s avonds compleet afgebrand als je uit je werk komt? Pieker je veel? Dan is dit programma echt iets voor jou. ACT heeft een toegevoegde waarde voor iedereen die meer veerkracht, vitaliteit en vertrouwen wil ervaren. ACT helpt bij stressreductie door zelfinzicht en bewustwording van je eigen gedachten –en gedragspatronen. Je leert met mededogen te kijken naar jezelf en je omgeving. Te leven vanuit waarden en acceptatie. Hierdoor blijf je minder lang in een destructieve situatie zitten en voel jij je als snel energieker en krachtiger.

Dit programma is in principe voor iedereen geschikt. ACT biedt een toegevoegde waarde op vele vlakken. Het is met name bedoelt voor mensen die op dit moment veel weerstand ervaren en merken dat vechten (tegen iets of iemand) geen oplossing biedt. Dit programma is ook zeer geschikt voor mensen uit organisaties die burn-out achtige klachten ervaren of in een burn-out zitten. Tevens is het waardevol voor mensen die in een reorganisatie traject zitten met veel veranderingen. ACT leert je omgaan met veranderingen en hoe je hier effectief mee om kunt gaan.

Waarom bij ZIN?

Een programma vol levensvragen vraagt om bezinning. Kloosterhotel ZIN is daar de ideale plek voor. Het nodigt je als vanzelf uit tot meer bewustwording en verdieping. Het gedachtengoed van de Fraters van Tilburg is hier overal voelbaar; barmhartigheid en vanuit een mildheid kijken naar en zorgen voor jezelf en de ander. Enkel het zíjn op deze mooie plek is al een cadeau om te ervaren. Tijdens dit programma maken we hier dankbaar gebruik van. Van meditatie in de kapel, tot een stiltewandeling over het landgoed. Deze inspirerende omgeving is onlosmakelijk verbonden met het programma, het zorgt voor een verrijking van de totale leerervaring.

Bij ZIN ervaar je meteen rust, ruimte en de rijke historie

Arrangement en prijs

De prijs voor het gehele arrangement is €1250,- inclusief btw, de training, lunch en laatste dag ook diner, inclusief begeleiding en materiaal.

Wie zijn de Trainers?

Deze training wordt verzorgd door Ellen Burgers en Joost Broeren.

Ellen Burgers is werkzaam als gz-psycholoog in haar eigen praktijk in Vught en geeft daarnaast MBCT Mindfulness trainingen vanuit Mindfulness Vught. Het ACT gedachtegoed is al jaren een welkome aanvulling op andere therapeutische invalshoeken. Het past haar omdat het de realiteit niet uit de weg gaat, op een warme manier de humor integreert, en het vertrouwen uitstraalt in ons eigen flexibele kunnen. Het leren leven van jouw leven door jezelf beter te leren kennen, is de basis van al haar behandelingen en trainingen.

Joost Broeren is zelfstandig ACT-coach en -trainer. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Joost houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling. Daarbij gaat zijn aandacht niet zozeer uit naar talenten, maar naar het omarmen van alles wat je mens maakt. Het ‘anders kijken’ naar jezelf en de wereld om je heen is wat hem zo aantrekt in het ACT gedachtegoed.

Beide trainers zijn ACT gecertificeerd en geven je inzicht vanuit hun praktische ervaringen en expertise.

We hebben ook een interview afgenomen met Ellen en Joost. Klik hier om het te lezen: interview met Joost en Ellen.

Contact

Mocht je nog vragen hebben of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de trainers.
Ellen Burgers
e-mail adres: gz-psycholoog@online.nl

Joost Broeren
e-mail adres: Joost.Broeren@han.nl

Aanmelden

Wil jij je aanmelden dan kan je jezelf inschrijven via onderstaande link:

Schrijf me in