Op verhaal komen

Als ouder van een gehandicapt kind is er veel gebeurd in je leven. Heb je ooit de tijd genomen om terug te kijken? Of gaat de meeste tijd en energie nog steeds naar zorgen? Worstel je met je rol ten aanzien van professionals die de zorg voor je kind overnemen? En hoe zorg je goed voor jezelf?

Wat gaan we doen?

Aan de hand van het tekenen van een levenslijn ontdek je welke gebeurtenissen betekenis voor je hebben, welke in de loop van de tijd een andere betekenis hebben gekregen en welke zelfs tijdens het tekenen een nieuwe betekenis krijgen. Op deze manier geef je opnieuw zin aan wat er is en wat er is geweest. Ook in het uitwisselen van ervaringen ontstaan nieuwe inzichten en leer je met een compassievolle blik naar jezelf en het verleden te kijken. Daarnaast is er alle tijd om tot rust te komen en ervaringen uit te wisselen.

De kracht van verhalen: jouw leven en dat van je kind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voor wie?

‘Op verhaal komen’ betekent bijkomen of bijtanken. We bieden een tweedaags bezinningsmoment, speciaal voor jou als ouder, opvoeder en verwant van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking die behoefte hebben om samen ervaringen te delen. Doe mee en kom op verhaal!

Na deze training

Het ‘op verhaal komen’ helpt je om opnieuw betekenis te geven aan mooie en moeilijke momenten in je leven.

  • Door terug te kijken kun je herinneringen vanuit een nieuw perspectief zien en wat maakt dat je meer rust en zelfvertrouwen ervaart;
  • Je ontdekt je eigen rol en invloed in relatie tot de ander en voor wie je zorgt en weet welke richting je op wilt in de toekomst;
  • Door ervaringen te delen voel je je gesteund en erkend.

Begeleiding

De trainers zijn Anne-Laurien Bos.

Investering

De training is inclusief een tweedaags verblijf op basis van volpension, één overnachting, begeleiders en benodigd materiaal. Samen voor €175,- incl. BTW per persoon.

Annuleringsvoorwaarden

De algemene leveringsvoorwaarden van Kloosterhotel ZIN zijn van toepassing.

Aanmelden

Op dit moment staan er twee weekenden gepland. Vrijdag 14 en zaterdag 15 april en vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni 2023. Via de buttons onderaan deze pagina ga je naar de agenda waar je jezelf kan inschrijven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Croonen, projectleider Compassie in de zorg (06 – 2038 3959 of frans@zinvught.nl