ZIN-conferentie: Op naar een ZINvolle nieuwe bestuurscultuur

Met keynote sprekers als Leonard Geluk (directeur VNG), Wouter Hart (schrijver Verdraaide Organisaties en Anders Vasthouden), Corine Jansen (autoriteit op het gebied van luisteren), Erik Pool (Programmadirecteur Dialoog & Ethiek t.b.v. ambtelijk vakmanschap bij Rijksoverheid én schrijver van het boek Macht en moed) en Bart Wernaart (Lector Ethiek Fontys en Universiteit Wageningen).

Introductie

De geluiden zijn alom in de samenleving te horen: er is behoefte aan een nieuwe bestuurscultuur. We voelen dat het schuurt, wringt, kraakt en piept. De voorbeelden waar het misgaat – of mis dreigt te gaan – zijn talrijk, zowel in de politiek als in het bedrijfsleven. Crisis op crisis, de uitdagingen waarmee we onszelf geconfronteerd zien, zijn groot. Des te belangrijker wordt het leiderschap en besluitvorming vanuit menselijke waarden, waarmee we onszelf door die crises loodsen.

Daarom staat de jaarlijkse ZIN-conferentie dit jaar in het teken van een nieuwe bestuurscultuur. We benaderen de bestuurscultuur vanuit: ‘zien, bewogen worden en in beweging komen’. Dit doen we aan de hand van dialoog en bijpassende workshops om zo te zien waar het wringt en hoe ons dat raakt. Van daaruit komen we in beweging en zoeken we naar oplossingsrichtingen’ voor een nieuwe bestuurscultuur, waarin de mens en de menselijke maat terugkeert in de uitgangspunten van die cultuur.

Een interactieve conferentie die je laat stilstaan en je in beweging brengt.

Maarten Bos

Programma

De conferentie heeft een interactief, dynamisch en afwisselend programma. Er zijn verschillende prikkelende sprekers die elk vanuit hun eigen rol en expertise het thema van de bestuurscultuur belichten. Tijdens de thematische workshops, staan ethiek, macht & moed, kunst, diversiteit & inclusie en luisteren centraal. Ook gaan we met elkaar in gesprek gaan over de nodige omslag in de bestuurscultuur. Er is muziek, inspiratie en ontmoeting, waardoor we aan het einde van de dag naar huis gaan met nieuwe inzichten over een toekomstige, barmhartige en geestkrachtige bestuurscultuur.

We sluiten deze jaarlijkse conferentie af met een aangeklede borrel met hapjes, om zo met elkaar en informeel na te praten over deze ZINvolle dag.

Meld je aan

Kom je met een collega? Meld je dan aan met de code: ZINKH2023 en ontvang 70 euro korting per ticket. Vermeld bij de aanmelding je naam en die van je collega. 

Voor wie is dit programma?

Deze conferentie is voor bestuurders, managers en leidinggevende in Rijksoverheid, provinciale en gemeentelijke overheid, het bedrijfsleven, zorgorganisaties en het  onderwijs.

Investering

De investering voor deze ZIN-conferentie bedraagt €395, exclusief BTW. Deze prijs is inclusief biologisch en duurzaam ontbijt en lunch, breaks gedurende de dag en borrel ter afsluiting.

Kom je met een collega? Meld je dan aan met de code: ZINKH2023 en ontvang 70 euro korting per ticket. Vermeld bij de aanmelding je naam en die van je collega. 

Data

Deze ZIN-conferentie vindt plaats op 26 januari 2023 van 09:00 uur tot 18:00 uur.
Aanschuiven bij het ontbijt kan vanaf 08:00 uur. Stipt 09:00 uur start het programma. Voorafgaand overnachten bij ZIN? Ook dat kan! Boek een voorovernachting inclusief ontbijt voor € 45,00 exclusief BTW via dit mailadres.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor de conferentie? Schrijf je dan snel in via onderstaande contactformulier.

Over ZIN

ZIN is hét centrum voor zingevingsvraagstukken in relatie tot werk. Voortbouwend op het mensgerichte werk (compassie en barmhartigheid) van de fraters van Tilburg, de oorspronkelijke bewoners van ZIN in Vught, inspireren we bestuurders en professionals in het terugbrengen van zingeving en compassie naar de werkvloer. Dat doen we door het aanbieden van verschillende inhoudelijke programma’s, maar ook door het organiseren van een jaarlijkse conferentie. ZIN kent een volledig biologische keuken en wordt in brede zin getypeerd door maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze gasten ervaren dat ze bij ons op het landgoed, omgeven door natuur, kunst en rust, écht uit de waan van de dag komen.

Kloosterhotel ZIN voorzijde landhuis welkom

"ZIN is hét centrum voor zingevingsvraagstukken in relatie tot werk.''