ZIN in Balans

Rust in je hoofd, hart en lijf

Als zorgprofessional verlang je naar positieve energie, uitwisseling en op adem komen. Naar rust en bezinning. Gun jezelf deze training waarin jij je hoofd, je hart en je lijf weer in balans brengt. Met alle tijd om ervaringen met collega’s te delen. Maak van compassie je kracht!

Waarom compassie?

Compassie is het hart van de zorg. Compassie voor de cliënt én compassie voor jezelf. Werken vanuit compassie betekent dat de relatie van mens tot mens altijd centraal staat. Juist dit hart staat vaak onder druk. We verliezen onszelf in werkdruk, hectiek en emoties. Terwijl je pas goed voor een ander kunt zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.

Wat gaan we doen?

Deze training is gericht op stressreductie en de bevat 3 thema’s:

Hoe kom ik tot rust?

Je maakt kennis met het thema compassie en met verschillende manieren om tot rust te komen. En je ontdekt hoe jouw manier van denken van invloed is op jouw manier van leven en werken. Je maakt kennis met oefeningen die jouw belemmerende gedachten blootleggen en doet ervaring op met helpende gedachten die je juist energie geven.

Hoe zorg ik voor mijn lijf?

Bewegen is een belangrijk tegengif in spannende en stressvolle tijden. Bewegen in de natuur doet daar een flinke schep bovenop. Jij leert in deze workshop wat er met het lijf gebeurt als je onder hoogspanning staat, hoe gezond ontladen werkt en hoe jij de helende kracht van de natuur kunt inzetten om je lijf weer in balans te krijgen. Jij ervaart na de opdrachten, die zich voornamelijk buiten afspelen, meer ontspanning.

Hoe blijf ik in balans?

Je blijft in balans als je tot rust komt en je emoties kunt ontladen. Emoties zijn belangrijke boodschappers. Ze geven je informatie over wat er van binnen speelt. Woede, angst, verdriet en boosheid maar ook blijdschap, liefde en dankbaarheid en andere emoties leren we (her) kennen en op waarde te schatten. Hoe draagt compassie bij aan jouw welbevinden? Welke emoties vragen om ruimte?

Wat leer je?

In deze training leer je de spanning in je hoofd, lijf en op emotioneel vlak te verminderen. Onze aanpak is gevarieerd. Je leert door te ervaren en te doen, je wisselt ervaringen uit en er is ruimte voor reflectie. Bovendien zit je niet stil bij dit programma. Je wordt uitgenodigd om te bewegen, ook bij de online sessies.

Na afloop heb je:

  • Jouw stressbronnen, inzichtelijk gemaakt;
  • Ervaring met loslaten van spanning in je lijf, hoofd en gevoelsleven;
  • Niet helpende gedachten versus helpende gedachten leren onderscheiden;
  • Aandacht voor je energiehuishouding en vitaliteit;
  • Aandacht voor zelfzorg en compassie in je werk en thuissituatie.

Wij zijn ZIN

Wat inspireert me in mijn werk? Hoe houd ik mijn idealisme? Wat voor zin heeft het wat ik doe? Doen we als team wel de goede dingen? ZIN wil een antwoord geven op deze vragen. Met onze trainingsprogramma’s brengen we bezieling, inspiratie en zingeving (terug) naar de werkvloer. Zin in de betekenis van ‘zinvol’ en van ‘er zin in hebben’! Sinds 2001 zijn we hèt centrum voor zingeving en werk.

Deelname en kosten

Meer informatie? Bel of mail met Frans Croonen, projectleider ZIN, frans@zinacademie.nl of 06 203 83 959.