Zorg jij goed voor jezelf? Vier tips om de balans op te maken

De vakantieperiode is begonnen! Hoog tijd om de balans op te maken en te reflecteren. Want hoe gaat het echt met je? Hoe zit jij in je werk? Weet je nog waar je het voor doet? En waar word jij echt gelukkig van? Vragen die je helpen om tot rust te komen en te bezinnen op waar je nu in je leven staat. Bezinnen. Hoe doe je dat? Laat je inspireren door deze vier tips!

Tip 1: Luister naar jezelf

Zoek een rustige plek waar je even alleen kunt zijn en zet eventueel wat rustige muziek op. Ga zitten op een stoel en zet je beide voeten op de grond. Adem een paar keer goed in en uit vanuit je buik. Sluit je ogen. Wat voel je? Welke emotie ervaar je? Hoe voelen je voeten, buik en hoofd? Kom weer in contact met jezelf.

Tip 2: Maak een wandeling

Wist je dat wandelen goed is om je linker en rechter hersenhelft beter te laten samenwerken? Een stevige wandeling zorgt ervoor dat je creatieve rechter hersenhelft verbonden wordt met je rationele linker hersenhelft. Dit proces kan voor nieuwe inzichten zorgen. Naast dat zuurstof en beweging goed voor je is helpt het je om je hoofd leeg te maken en weer in balans te komen.

Tip 3: Stel jezelf deze vragen

Nu je weer in contact staat met jezelf, stel je dan eens deze vragen:

  • Voor welke drie dingen ben jij dankbaar?
  • Wat waren de drie mooiste momenten in je werk de afgelopen week?
  • Waarom ben je dit werk ooit gaan doen?
  • Wat doe je voor jezelf zodat je goed voor een ander kunt zorgen?

Tip 4. Verwen jezelf

Goed voor een ander zorgen betekent allereerst goed voor jezelf zorgen. Dit betekent natuurlijk veel meer, maar begin er eens mee door jezelf vandaag te verwennen. Geef jezelf iets moois cadeau, ga naar de schoonheidsspecialist of koop een taartje. Om te vieren wie jij bent, te bedanken voor het harde werk wat je hebt geleverd de afgelopen tijd en de goede zorg die je hebt gegeven aan een ander.

Meer weten over hoe je goed voor jezelf en daarmee ook voor een ander kunt zorgen? Volg de training Compassie in de Zorg! Deze meerdaagse training helpt je om weer in balans te komen en vanuit die balans sterker in je werk te staan. Je kunt de training o.a. financieren met je loopbaanbudget en je ontvangt er ook nog accreditatiepunten voor! Een mooier cadeau voor jezelf is er niet.

Meer informatie? Klik hier of schrijf je direct in via de agenda.